Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a mai inlaturat un director din municipalitate, George Georgescu, seful cimitirelor. Edilul-sef a gasit deja inlocuitori pentru doi oameni de baza ai fostului primar general.
Directorul cimitirelor si-a dat demisia, ieri, chiar in momentul in care Comisia de disciplina instituita la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti dezbatea cazul sau. Comisia s-a intrunit pentru a doua oara pentru a lua o decizie in ceea ce priveste mentinerea sau eliberarea din functie a directorului George Georgescu, dupa ce prima sedinta s-a anulat din cauza neprezentarii sale, acesta motivandu-si lipsa printr-un certificat medical. Directorul cimitirelor a fost chemat in fata Comisiei de disciplina pentru faptul ca „exista retele mafiote in zona cimitirelor bucurestene care, de multe ori, ating chiar si actul de management“ si ca George Georgescu este „vizat“ de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Georgescu a fost convocat la Comisia de disciplina pentru prima data pe 7 august, insa acesta nu s-a prezentat, invocand motive de sanatate. Georgescu s-a internat in spital cu diagnosticul de tendinita (afectiune a tendoanelor - n.r.) cu cateva ore mai devreme de momentul la care scrisoarea de convocare in fata Comisiei de disciplina a ajuns pe biroul acestuia, potrivit lui Sorin Oprescu. Astfel ca directorul nu s-a prezentat in fata comisiei.

Printre motivele pentru care directorul a fost chemat la Comisia de disciplina se numara faptul ca s-au acordat competente neconforme cu fisa postului sefului Serviciului Financiar si sefului Serviciului Juridic, Contencios Administrativ, in vederea incheierii unor contracte de inchirieri sau concesiuni de bunuri care apartin domeniului public, ca 70 la suta dintre contractele incheiate intre anii 2005 si 2008 au fost castigate de aceleasi firme, iar valoarea contractelor era suplimentata prin acte aditionale. Totodata, in urma unui audit realizat la nivelul Directiei Cimitirelor, in perioada 7-18 mai 2007, s-a constatat ca nu au fost actualizate fisele de post si existau neconcordante intre atributii si activitatile prestate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.