Senatorii juristi vor incepe martea viitoare studiul la dosarul senatorului PSD Serban Mihailescu, termenul pentru finalizarea raportului fiind 20 septembrie, a precizat miercuri presedintele comisiei juridice, Norica Nicolai.
"Am stabilit procedura de lucru in dosarul care il vizeaza pe Serban Mihailescu si am adoptat aceeasi procedura pe care am utilizat-o in cazul celorlati doi senatori. Marti vom incepe sa citim cele 6 volume care ne-au fost inaintate de Parchetul General urmand ca pana in 20 septembrie sa dam un raport in cauza", a comentat Nicolai. Ea a precizat ca, in cazul in care Serban Mihailescu va dori sa isi prezinte pledoaria, membrii comisiei juridice il vor audia, intrucat este dreptul sau, conferit de regulament.

Norica Nicolai a mai spus ca membrii comisiei juridice au stabilit ca pana pe 20-25 septembrie sa finalizeze raportul, astfel incat pana pe 30 septembrie sa poata incepe dezbaterile in plen, respectandu-se astfel calendarul convenit si de Biroul permanent.

DNA a cerut, pe 31 iulie, avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale a senatorului PSD Serban Mihailescu pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Senatorul PSD Serban Mihailescu a declarat, pe 31 iulie, pentru NewsIn ca solicitarea procurorilor catre Senat de avizare a urmaririi sale penale e o incercare a sefului DNA, Daniel Morar, sa demonstreze ca e eficient, la aniversarea a trei ani de cand ocupa aceasta functie.

Mihailescu a sustinut ca este "complet nevinovat" si ca asa zisul dosar este o compilatie dupa documente vechi de doi-trei ani. "Sunt ferm convins ca voi demonta aceste acuzatii in fata oricarei comisii. De altfel, ICCJ a mai respins pe procedura acest dosar. Sunt convins ca rezultatul va fi acelasi, indiferent ce va face puterea ca sa marcheze la televizor aniversarea zilei de 12 august (data cand expira mandatul lui Daniel Morar la DNA, n.r.). Nu trebuie sa dovedeasca si el ca are succes?", a declarat senatorul.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au acuzat ca ar fi primit ca mita 11 arme de vanatoare. Dosarul a fost deschis in urma denuntului facut de fostul consilier al lui Mihailescu, Fanel Pavalache. Cel din urma a fost arestat in 2002, in primul mare dosar de coruptie si a fost condamnat la sase ani de inchisoare, in 2004, fiind eliberat conditionat in iunie anul trecut.

Marti, Senatul a ridicat imunitatea parlamentara pentru ministrul liberal al muncii Paul Pacuraru si pentru senatorul PC Codrut Seres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.