Deputatul PD-L Valentin Iliescu a criticat conducerea democrat-liberalilor, sustinand ca partidul duce batalia politica doar in "zona declaratiilor" fara a trece la fapte si fara a ataca foarte dur guvernarea PNL, potrivit NewsIn.

"Partidul greseste foarte mult ca nu duce batalia din zona declaratiilor in zona faptelor. PD-L trebuie sa devina un adversar invesunat al ilegalitatilor. Doar sa venim si sa facem declaratii mi se pare putin. Declaratiile noastre nu sunt suficiente pentru a rezolva problemele alesilor nostri locali", a declarat Iliescu.

Deputatul PD-L a adaugat ca nu considera ca afirmatiile il situeaza impotriva conducerii partidului din care face parte, dar a precizat ca daca vor fi interpretate astfel el se poate retrage.

"Nu vreau sa stau in partid impotriva vointei cuiva. Daca cineva considera ca declaratiile mele deranjeaza, eu ma pot si retrage. In batalia intre interesele oamenilor pe care ii reprezint din Giurgiu si modul in care poate unii de la Bucuresti doresc sa ducem o politica de atac nu foarte dur impotriva guvernarii, eu ma situez pe prima pozitie, cu orice riscuri", a spus Iliescu.

Deputatul PD-L a adaugat ca va propune si actiuni concrete conducerii democrat-liberalilor. Astfel, el a precizat ca va cere partidului, in cadrul sedintei BPN si a grupurilor parlamentare de duminica, sa solicite oficial demisia ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, ca urmare a "falsificarii" hotararii Parlamentului in ceea ce priveste colegiile uninominale. De asemenea, Iliescu a spus ca nu-si doreste atacarea in instanta a hotararii de guvern in acest sens pentru a nu bloca uninominalul.

Totodata, deputatul a cerut ajutorul conducerii PD-L si a europarlamentarilor partidului pentru a genera o pozitie a Parlamentului European impotriva guvernului Tariceanu care, in opinia sa, distribuie preferential, pe criterii politice, fondurile pentru administratiile locale, astfel incat alesii PD-L sunt in imposibilitatea de a mai accesa fonduri europene.

"Trebuie sa se cunoasca in afara tarii ce reprezinta guvernul Tariceanu si ca acesta a transformat bugetul tarii intr-un instrument de presiune politica, de mituire electorala. PNL face campanie cu banii publici de la guvern", a afirmat Iliescu, adaugand ca aceasta atitudine este profund daunatoare Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.