Anul electoral 2008 abunda de promisiuni indraznete. Proiectul Universitatea Viitorului, finalizarea canalului Dunare-Bucuresti, noi magistrale de metrou, opt stadioane UEFA, 1.000 km de autostrada.
  • Constructia unui campus universitar langa Bucuresti, in valoare de doua miliarde de euro, si ridicarea altor cateva in marile centre universitare din tara - aceasta este doar una dintre cele mai recente promisiuni indraznete ale guvernului Tariceanu pentru alegerile din toamna. La propunerea ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei, Executivul a aprobat saptamana trecuta constituirea unei comisii interministeriale care sa analizeze posibilitatea demararii unor asemenea proiecte. Pentru Capitala exista deja o schita a unui "oras universitar" cu o suprafata de 600 de hectare si cu o capacitate de gazduire de 100.000 de studenti, care ar putea fi amplasat la 10-15 km de oras. Proiectul Universitatea Viitorului ar putea astfel sa fie finalizat in 6-10 ani.

  • Nu a fost singurul punct vizionar pe agenda de saptamana trecuta a Executivului. Acesta a mai aprobat construirea unui nou aeroport in sudul Bucurestiului, surse din Ministerul Transporturilor oferind trei posibile zone ce au fost vehiculate de-a lungul timpului: Adunatii Copaceni, Comana si Jilava. Potrivit expertilor, constructia ar urma sa dureze circa 10 ani, Ministerul Transporturilor urmand sa realizeze in prealabil un studiu de fezabilitate in acest sens.

  • Tot o idee revolutionara si de durata venea din partea aceluiasi Minister al Transporturilor luna trecuta. Atunci, Ludovic Orban a scos de la naftalina proiectul ceausist al canalului Bucuresti-Dunare, lucrarile urmand sa inceapa cel mai devreme peste un an si jumatate si vor fi finalizate dupa patru ani si jumatate. Potrivit estimarilor lui Orban, pentru finalizarea lucrarilor ar mai fi nevoie de inca circa 450 de milioane de euro.

  • O promisiune de campanie a aceluiasi ministru vizeaza metroul: inaugurarea liniei Nicolae Grigorescu - soseaua de centura in luna septembrie a acestui an, extinderea retelei pana in 2010 in directia Laromet si demararea lucrarilor pentru Magistrala 5, Universitate - Drumul Taberei.

  • Cu un premier autodesemnat, PSD nu a ramas nici el dator la capitolul promisiuni. In oferta electorala a social democratilor si a aliatilor lor conservatorii, bebelusii vor primi in dar 1.000 de crese si 1.000 de noi gradinite. Din arsenalul electoral social democrat nu lipsesc nici promisiunile usor futuriste: construirea a 8 spitale regionale ultramoderne, a 8 stadioane de tip UEFA si centre olimpice moderne in toate regiunile de dezvoltare, a 1.000 de terenuri, sali de sport si bazine de inot.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.