Mona Musca ii lasa pe democrat-liberalii lui Emil Boc cu ochii in soare. Dupa ce liderii PD-L s-au ciondanit intre ei pe tema oportunitatii primirii sale in partid, fostul deputat PNL face lumina si precizeaza clar ca nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar nici ca independent, nici pe listele lui Boc.
“Nu pot sa candidez pentru a intra intr-un sistem in care nu mai cred”, a declarat ieri Musca, marturisind ca mai multi colegi de la PD-L si PNL i-au tot facut propuneri in ultima vreme. Ea si-a motivat decizia de a nu reveni in viata politica prin faptul ca nu mai are incredere in modul in care functioneaza unele institutii ale statului, printre care si Parlamentul sau justitia. Liderul PD-L Neamt Gheorghe Stefan Pinalti, cel care a ofertat-o pe Musca, regreta decizia acesteia, dar anunta ca va insista s-o convinga sa se razgandeasca. Mona Musca si-a dat demisia din Parlament in toamna anului 2006, dupa ce verdictul CNSAS arata ca aceasta a semnat note informative catre Securitate pe vremea in care era tanar asistent universitar la Timisoara, semnand cu pseudonimul “Dana” sau “Eva”.

“Am gresit, dar toate au o limita si o masura”
, a precizat aceasta, convinsa fiind ca, odata cu trecerea timpului, electoratul va privi cu alti ochi activitatea sa parlamentara. Liderul PD-L Emil Boc s-a limitat sa declare ca “a luat act de hotararea Monei Musca”, care i-a scutit, astfel, pe democrat-liberali de o discutie tensionata in BPN pe aceasta tema.

“Din moment ce nu a existat o solicitare de la partid sau vreo declaratie de intentie oficiala din partea ei, nu este nici un castig si nici o pierdere pentru PD-L. Este pur si simplu o stare de fapt
, a concluzionat Boc. Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas e de parere ca Musca a ramas “un monument de fariseim”, prin duplicitatea morala de care a dat dovada. In opinia lui Bolcas, ea a reusit sa compromita si “ideile nefericite ale unor pretinsi democrati”, dar si Securitatea, care a avut colaboratori de o asemenea maniera. Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter crede ca hotararea Monei Musca “da o mai mare putere CNSAS, care are inca un cuvant de spus, astfel ca fostii colaboratori ai securitatii nu au ce cauta in politica”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.