“Nu pot sa candidez pentru a intra intr-un sistem in care nu mai cred”, a declarat ieri Musca, marturisind ca mai multi colegi de la PD-L si PNL i-au tot facut propuneri in ultima vreme. Ea si-a motivat decizia de a nu reveni in viata politica prin faptul ca nu mai are incredere in modul in care functioneaza unele institutii ale statului, printre care si Parlamentul sau justitia. Liderul PD-L Neamt Gheorghe Stefan Pinalti, cel care a ofertat-o pe Musca, regreta decizia acesteia, dar anunta ca va insista s-o convinga sa se razgandeasca. Mona Musca si-a dat demisia din Parlament in toamna anului 2006, dupa ce verdictul CNSAS arata ca aceasta a semnat note informative catre Securitate pe vremea in care era tanar asistent universitar la Timisoara, semnand cu pseudonimul “Dana” sau “Eva”.

“Am gresit, dar toate au o limita si o masura”
, a precizat aceasta, convinsa fiind ca, odata cu trecerea timpului, electoratul va privi cu alti ochi activitatea sa parlamentara. Liderul PD-L Emil Boc s-a limitat sa declare ca “a luat act de hotararea Monei Musca”, care i-a scutit, astfel, pe democrat-liberali de o discutie tensionata in BPN pe aceasta tema.

“Din moment ce nu a existat o solicitare de la partid sau vreo declaratie de intentie oficiala din partea ei, nu este nici un castig si nici o pierdere pentru PD-L. Este pur si simplu o stare de fapt
, a concluzionat Boc. Vicepresedintele PRM Lucian Bolcas e de parere ca Musca a ramas “un monument de fariseim”, prin duplicitatea morala de care a dat dovada. In opinia lui Bolcas, ea a reusit sa compromita si “ideile nefericite ale unor pretinsi democrati”, dar si Securitatea, care a avut colaboratori de o asemenea maniera. Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter crede ca hotararea Monei Musca “da o mai mare putere CNSAS, care are inca un cuvant de spus, astfel ca fostii colaboratori ai securitatii nu au ce cauta in politica”.