Liberalii si taranistii au parafat astazi acordul politic referitor la strategia comuna privind alegerile parlamentare, care prevede ca reprezentanti ai PNTCD sa candideze in 30 de colegii uninominale, sub sigla PNL, potrivit unui comunicat.
"Potrivit acordului, PNL va asigura participarea la alegerile generale a reprezentantilor PNTCD in 30 de colegii uninominale, sub denumirea si sigla PNL. Candidatii din partea PNTCD vor fi desemnati in cele 30 de colegii uninominale de catre conducerea PNTCD. De asemenea, PNTCD nu va participa sub sigla proprie si nici in alianta politica sau electorala la alegerile parlamentare care urmeaza si va sprijini candidatii PNL in toate colegiile uninominale din tara", se arata in comunicatul de presa. De asemenea, dupa alegeri, membrii PNTCD din Parlament, promovati pe listele PNL, vor activa ca reprezentanti ai PNTCD in cadrul grupurilor liberalilor din Camera Deputatilor si Senat.

"In virtutea bunei colaborari intre PNL si PNTCD si in spiritul protocolului de constituire al Polului de centru-dreapta, semnat in iunie 2007, cele doua formatiuni au convenit sa participe impreuna la viitoarele alegeri parlamentare, intr-o formula politica comuna la nivelul intregii tari", se mai precizeaza in documentul remis presei.

Acordul politic urmeaza a fi supus aprobarii forurilor competente din fiecare partid si va fi ulterior semnat de presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, si de presedintele PNTCD, Marian Petre Milut, dupa care va intra in vigoare.

Participarea reprezentantilor PNTCD sub sigla PNL inseamna ca acestia vor trebui sa-si dea demisia din propriul partid, deoarece legislatia nu permite o alta formula. Taranistii au ei insisi de rezolvat unele dispute interne, mai ales ca asocierea cu liberalii, in conditiile de mai sus, a dus la contestari din partea unor lideri, precum Ion Diaconescu, Gheorghe Ciuhandu, care doresc un Congres extraordinar prin care actuala conducere Marian Milut-Aurelian Pavelescu sa fie debarcata. In replica, Milut a convocat pentru 24 august CNC-ul partidului, in cadrul caruia este de asteptat sa valideze si acordul cu PNL. Rezolvarea situatiei interne din PNTCD va fi urmata de semnarea acordului cu premierul Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.