PSD va depune o motiune de cenzura daca Guvernul va infiinta compania energetica nationala, a declarat presedintetele formatiunii, Mircea Geoana, care a caracterizat intentia executivului drept una antieconomica si antinationala, potrivit NewsIn.
Mircea Geoana a spus ca, in conditiile crizei din Georgia, care poate majora riscul dependentei Romaniei de gazul rusesc, in conditiile in care nu exista un tarif social la energie si o strategie energetica nationala, infiintarea prin hotarare de guvern a acestei companii, fara aprobarea Parlamentului, va determina PSD sa depuna o motiune de cenzura si sa atace in contencios acest demers. Liderul PSD a mai spus ca energia a devenit o tema economica si sociala strategica si ca Romania nu poate sa faca din acest domeniu o "jucarie pentru acolitii politici" ai actualei puteri.

La randul sau, secretarul general al PC, Codrut Seres, fost ministru al Economiei, a sustinut si el ca niciun studiu de fezabilitate nu recomanda infiintarea acestei companii unice. "Nu ne putem permite sa regrupam societati care n-au facut decat sa majoreze pierderile din sistem", a adauugat el.

Pe de alta parte, intrebat daca PSD va depune in continuare motiune de cenzura daca guvernul va renunta la aceasta initiativa, Mircea Geoana a spus ca formatiunea este intr-un proces de inventariere a actiunilor si "marilor tunuri" ale acestui guvern si ca, in functie de aceasta analiza partidul isi rezerva dreptul de actiune politica. "Instrumentul cel mai aspru de actiune politica este motiunea de cenzura", a precizat el. Dupa ce i s-a atras atentia ca ultima motiune de cenzura a PSD, din toamna anului trecut, a esuat si din cauza opozitiei unor lideri pesedisti, precum Ion Iliescu, Geoana a raspuns ca "toamna nu-i ca vara".

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat luni ca PSD " se gandeste serios" la posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura pentru ca prioritatea este blocarea unui guvern care foloseste in scop electoral resursele bugetare.

Fostul ministru al Economiei, senatorul PC Codrut Seres, declara pe 29 iulie ca PC si PSD vor ataca in contencios administrativ hotararea de Guvern privind comasarea complexelor Rovinari si Turceni cu Hidroelectrica si infiintarea companiei energetice unice. De asemenea, pe 27 iulie PSD anunta prin vocea deputatului Iulian Iancu ca va depune motiune de cenzura daca Guvernul nu va renunta la ideea de a infiinta un "campion energetic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.