Speriati de perspectiva pierderii alegerilor in trei sectoare, pedelistii lui Traian Basescu incearca sa-i convinga pe liderii PSD sa le cedeze cateva colegii parlamentare in Bucuresti.
Conducerea PD-L a facut o analiza a sanselor partidului de a obtine mandate de parlamentari in Bucuresti, intocmita pe baza rezultatelor votului politic primit la alegerile locale si care este foarte pesimista. Surse din conducerea PD-L au declarat pentru Cotidianul ca in sectoarele 2 si 4, cele in care la alegerile locale au castigat PSD si PC, democrat-liberalii nu au teoretic nicio sansa sa obtina victoria in vreun colegiu uninominal.

Si la sectorul 1, controlat de PNL, democratii au probleme, motiv pentru care, in conditiile in care sunt deja foarte multi doritori sa candideze, presedintele organizatiei PD-L a sectorului, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, este acuzat de colegii sai ca a negociat cu PNL si PSD impartirea colegiilor.

„S-a negociat ca doua colegii de la Camera sa le ia PNL, unul sa se duca la PSD si unul sa vina la noi. Nu stiu pentru cine a fost negociat colegiul acela, ca Murgeanu nu ne-a spus nimic”, ne-a declarat unul dintre cei desemnati de PD-L sa candideze in sectorul 1.

Si la sectorul 2 democratii au dureri de cap, mai ales ca pentru Camera Deputatilor vrea sa candideze favorita lui Traian Basescu, Anca Boagiu. Aceasta, stiind ca nu are sanse in fata PSD, a incercat sa obtina de la partid un colegiu in sectorul 3, desi ea este presedinte al organizatiei sector 2. Dupa ce a fost refuzata de Liviu Negoita, seful interimar al PD-L Bucuresti si „stapan” peste colegiile de la sectorul 3, soarta Ancai Boagiu se afla, culmea, in mainile celor de la PSD.

Sursele PD-L citate sustin ca liderii PSD de la sectorul 2 au fost contactati in incercarea de a negocia cedarea unui colegiu catre democrat-liberali, in virtutea bunelor relatii existente si recunoscute intre Neculai Ontanu si sefii PD-L Videanu si Blaga. Adica intr-unul dintre colegiile din sectorul 2 care, potrivit estimarilor, vor fi in totalitate castigate de PSD, social democratii sa desemneze un candidat slab sau sa faca non-combat, astfel incat candidatul PD-L sa poata castiga.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.