Premierul Tariceanu a abandonat ieri stilul teapan si politicos in favoarea limbajului de cartier practicat cu succes de presedintele Basescu in vizitele pe santiere.
Marti, prezent la pasajul Baneasa alaturi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a inspecta lucrarile, Tariceanu nu a evitat sa-l ia la rost intr-un stil destul de colorat pe directorul general al Companiei de Autostrazi, Dorin Debucean. „Uite-l si pe Debucean. Sta la distanta. E bine ca sta la distanta“, a spus ironic premierul. „Ai vreo treaba cu proiectul asta cumva? E, nu pot sa cred! Ia vino-ncoace! Deci, fratele meu, vreau sa vad un grafic de lucrari, o prezentare, ce ati facut pana acum. Tu de ce ai venit aici? Pentru ce? Ca sa stai sa te uiti de la distanta?“, l-a luat premierul in primire pe seful companiei.

Pentru ca Debucean era mult prea relaxat si nu a dat semne ca putea spune ceva despre lucrari, Tariceanu s-a revoltat: „Il pun pe Debucean responsabil, sa se ocupe personal. Daca nu veniti zilnic pe santier un reprezentant al companiei si unul al primariei, nu o sa mearga treaba. Innebuneste toata circulatia cand se intorc oamenii din vacanta. Senzatia mea este ca lucrurile merg asa, incet, incetisor, pe loc si deloc“.

Dupa Baneasa, oficialii s-au indreptat spre centura Capitalei. Aici, Tariceanu a reusit sa stabileasca ceva: trebuie schimbate toate proiectele pentru ca au fost realizate in urma cu cinci ani, iar solutiile tehnice au fost deja depasite de trafic. Asta dupa ce s-a burzuluit atat la Orban, cat si la oamenii de pe santier. „Ai vazut sleaurile de la camioane? Ras, frezat, tot! Pentru ca tot traficul este pus in pericol in felul asta. Aia cu masinile nu stiu pe unde merg, aia cu motocicletele nu mai vorbesc, sunt victime sigure“, i-a spus Tariceanu lui Orban.

Cei doi demnitari au dorit sa vada si stadiul lucrarilor de largire a centurii Bucurestiului, motiv pentru care premierul a cerut un plan de executie. „Hai, cand va vad ca stati asa... N-am venit aici in vizita politica, ma!“, a spus rastit premierul inginerilor care intarziau sa-i aduca planurile.

Oficialii si-au continuat plimbarea pe centura, dupa care s-au indreptat spre autostrada Bucuresti-Ploiesti. Aici Tariceanu a fost intampinat de Dorinel Umbrarescu, patronul Spedition UMB, una dintre firmele care construiesc autostrada. Acesta a stat la inceput mai in umbra. „Nu ma ascund, ca sunt cel mai mic de aici.“ Premierul l-a intrebat pe Umbrarescu daca mai are Porsche-ul. „Eram la inundatii pe la Trotus-Siret si am vazut dintr-odata ridicandu-se un nor de praf. M-am gandit ca e vreun camion, cand colo era un Porsche Cayenne din care a coborat domnul Umbrarescu“, a povestit premierul. Ultima halta a fost centura Ploiestiului, unde au fost intampinati de Casuneanu junior (fiul lui Costel Casuneanu, un alt „rege al asfaltului“).

Iesirea la rampa de ieri a premierului, sub ochii presei nu e singulara in ultima vreme. Tariceanu a abandonat cat a putut de des costumul, a mers cu bicicleta la sedintele de Guvern, a fost nelipsit din localitatile din nordul Moldovei afectate de inundatii, la fel ca si presedintele Basescu, a stat de vorba cu oamenii, si a dat senzatia de om hotarat care spune lucrurilor pe nume. Astfel, aflat intr-o comuna sinistrata, seful Guvernului a surprins asistenta reprosandu-le localnicilor ca in anumite zone populatia era mai interesata de carciumi decat de a-si salva bunurile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.