Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 sustin ca articolul publicat in "Tricolorul", potrivit caruia Elena Basescu s-ar droga, i-a adus fiicei presedintelui "un prejudiciu moral, necesar a fi reparat", insa procesul in acest caz va continua, dupa ce ziarul a contestat sentinta instantei, potrivit NewsIn.
In motivarea deciziei judecatorilor din 20 iunie, prin care Elena Basescu a castigat procesul cu "Tricolorul", se arata ca acesteia i s-au incalcat drepturile la onoare si reputatie prin publicarea articolului "Ultima ora" in ziarul "Tricolorul", textul continand "o judecata de valoare a autorului articolului". "Astfel, instanta apreciaza ca afirmarea faptului ca reclamanta (n.r. Elena Basescu) ar consuma stupefiante in cantitati excesive (<<Juna Basescu, practic, a ajuns dependenta de droguri, nu mai poate nici sa mearga normal la o prezentare de moda>>) reprezinta fara indoiala o declaratie factuala", arata instanta.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 mai sustin ca daunele morale in valoare de 1 leu cerute de Elena Basescu reprezentau o "reparatie nepatrimoniala a prejudiciului" suferit de fiica presedintelui dupa aparitia articolului in ziarul "Tricolorul", cerere pe care instanta a inlocuit-o cu obligarea ziarului Tricolorul la publicarea hotararii din acest dosar.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au obligat, pe 20 iunie, ziarul "Tricolorul" sa publice sentinta in procesul intentat de fiica cea mica a presedintelui Romaniei, dupa ce jurnalistii publicasera un articol potrivit caruia Elena Basescu ar fi consumat droguri. In acelasi timp, instanta a respins restul pretentiilor fiicei presedintelui, respectiv daune morale de 1 leu fata de Editura Speranta SRL, si, totodata, si cererea de chemare in judecata formulata de Elena Basescu in cazul Cancan Media SRL si al lui Bogdan Tiberiu Iacob.

Elena Basescu a dat in judecata, la inceputul acestui an, atat ziarul "Cancan", cat si cotidianul "Tricolorul", de unde a fost preluata initial informatia potrivit careia fiica presedintelui ar fi consumat droguri. In cazul ziarului "Tricolorul", judecatorii au disjuns acuzatiile, pentru ca nu a fost identificat autorul articolului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.