Conducerea Forumului Civic al Romanilor din Harghita si Covasna considera ca introducerea in organigrama CJ Harghita a unui post de consilier pentru activitati in Tinutul Secuiesc nu poate fi legala, avand in vedere ca Tinutul Secuiesc nu exista ca entitate legala.

Presedintele Forumului, av. Ioan Solomon, a declarat astazi ca nu este posibila infiintarea unui post din bani publici care sa aiba in denumirea lui o sintagma care nu este in conformitate cu legea, arta NewsIn.

“Una e sa discute de Tinutul Secuiesc la seminarii si colocvii politice, si alta e sa infiinteze un post si sa platesti pentru asta”
, a declarat Solomon, cu mentiunea ca nu a vazut hotararea si despre ce este vorba exact, dar nu poate fi legal un asemenea act. Potrivit presedintelui Forumului Civic, Prefectura Harghita ar trebui sa-si faca datoria si sa verifice legalitatea acestei hotarari.

Consiliul Judetean Harghita a aprobat la ultima sa sedinta introducerea in organigrama sa si a unui post de consilier pentru activitati ce tin de Tinutul Secuiesc, un nou serviciu infiintat purtand denumirea de “Serviciul de coordonare a consiliilor locale si activitati din Tinutul Secuiesc”. Consilierii social-democrati nu au votat acest proiect si au solicitat schimbarea denumirii, intrucat Tinutul Secuiesc nu este o unitate administrativ teritoriala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.