La doua luni de la pierderea alegerilor pentru sefia CJ Botosani, baronul PSD Constantin Contac pare sa nu se fi impacat inca cu ideea. Mai mult, crede ca pentru aceasta poveste este de vina Necuratu’, care si-a varat coada si nu prin oricine, ci tocmai prin intermediul mai multor preoti din judet, pe care ii acuza ca au facut campanie electorala contra sa si in favoarea reprezentantilor PD-L.

Intr-o postare pe blogul sau, intitulata „Credinta ca o moneda de schimb“, liderul social democrat se rafuieste cu preotii din comunele Hanesti, Cotusca si Mihalaseni, despre care i s-ar fi relatat ca „umblau cu Biblia, cu bani si puneau enoriasii sa jure, contra unei sume de bani, ca vor vota PD-L, nici intr-un caz PSD-ul sau pe Contac“.

Asta in ciuda ajutoarelor oferite de-a lungul mandatului sau de presedinte al CJ. Baronul social democrat nu evita sa lanseze acuzatii dure.

Acum ce sa cred? Ca au scapat dracii din Iad si au intrat in slujba, la biserici? Daca este asa, atunci sa nu ne mai miram de toate relele ce se intampla pe acest pamant. Ma intreb, pe buna dreptate, sa fie preotii asa de hrapareti, lacomi? Bineinteles, nu toti, insa, asa cum am avut ocazia sa vad cu ochii mei, nu e departe de adevar, unii sunt lacomi si ar face orice ca sa se inavuteasca“, observa Contac. Pe lista neagra a acestuia ar mai intra si staretul Manastirii Popauti, care „la o agapa crestineasca, de la Manastirea Sihastria Voronei, la fiecare inghititura striga cu falcile pline sa nu mai voteze nimeni cu PSD-ul, dar in mod deosebit «cu Contac»“, dar si preotii din Draguseni si Corlateni.

Tinta principala a sefului PSD este insa protopopul de Botosani, Lucian Leonte, cel de la care crede ca i se trag mai toate. Astfel, Contac povesteste ca, participand recent la cea de-a treia editie a Festivalului de cantec, s-a vazut cu un grup de cunostinte, care i-au dezvaluit tradarea pusa la cale de fetele bisericesti. Si invocand glasurile acestora, Contac il compara indirect pe Leonte cu Satana si il acuza de furt. „Ma intalnesc cu un grup de cunoscuti. Se opresc, ma saluta, le raspund, la care acestia ma ataca dur. «Stiti de ce ati pierdut?» Le raspund: «Asa a vrut electoratul».