Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat duminica, la Constanta, ca parlamentarii partidului sau vor initia un proiect de lege pentru revizuirea Constitutiei, prin care presedintele Romaniei, parlamentarii si membrii Guvernului sa nu se mai bucure de imunitate, transmite corespodnentul NewsIn.
“Avem de fapt trei probleme diferite: reforma justitiei, ca serviciu public in orice stat de drept si modern , raportul CE si perspectiva accesului Romaniei la spatiul Schengen si problemele politicienilor aflati pe circuitul justitiei, inclusiv colegi precum Nastase si Mitrea sau altii colegi de la Senat”, a declarat Geoana, intr-o conferinta de presa tinuta la Mamaia.

“In virtutea principiul afirmat de Constitutia Romaniei, conform careia toti cetatenii sunt egali in fata legii, PSD propune eliminarea oricarei imunitati sau proceduri speciale prevazute de legislatia actuala in materie de drept penal in privinta demnitarilor statului roman. Asta inseamna eliminarea, simultana, a oricarei imunitati in fata dreptului penal a presedintelui tarii, a parlamentarilor si membrilor Guvernului”, a continuat Geoana.

El a declarat ca ideea a plecat de la o profesoara de matematica pe care a intalnit-o la Craiova si care se lupta in justitie dupa ce fiul acestia a murit la munca in strainatate. Liderul PSD a spus ca proiectul de lege privind modificarea Constitutiei va fi depus dupa inceperea sesiunii parlamentare. Geoana s-a aratat convins ca partidele parlamentare care sustin depolitizarea justitiei vor sustine si aceasta initiativa, iar presedintele va trebui sa promulge legea.

Liderul PSD a acuzat actuala putere ca a politizat actul de justitie. “Politizarea puterii judecatoresti din Romania este cel mai mare rau facut de guvernarea de dupa 2005 in frunte cu Traian Basescu si Tariceanu. Exclusiv, exclusiv, exclusiv la adresa adversarilor politici ai lui Traian Basescu , toate personalitatile care ii sunt apropiate, politicieni sau oameni de afaceri nu au avut niciun fel de incidenta cu actul de justitie”, a opinat Geoana.

PSD va sustine libertatea cercetarii impotriva oricarui membru al partidului nostru, inclusiv Mitrea sau Nastase, dar sa fie insotite de cereri simultate de ancheta pentru lideri fruntasi ai PD-L, inclusiv in dosarele in care presedintele Romaniei si le-a inchis sau disjuns si cu privire la gravele ilegalitati facute la Primaria Capitalei. Asteptam raspunsul presdintelui si al partidelor politice din Romania. E o provocare pe care o lansam la nivelul clasei politice si vrem sa vedem raspunsul”, a mai spus Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.