Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat, in aceasta saptamana, cand oficial este plecat in vacanta, doua dispozitii de daramare a unor terase si constructii ilegale din parcul Herastrau, continuand actiunea demarata in iulie, informeaza NewsIn.

Marti, Oprescu a dat unda verde pentru desfiintarea constructiilor fara autorizatie de pe pontonul "Debarcader Scanteia", care constau dintr-un bar din lemn, bucatarie, vestiar si mobilier terasa. Cu o zi inainte, primarul general semnase si dispozitia prin care urma sa fie desfiintata o terasa betonata de 100 metri patrati, de pe Aleea Roata Mare, tot din parcul Herastrau.

Teoretic, in intervalul 11-15 august, Sorin Oprescu se afla in concediu de odihna, pe care, spun surse din primarie, l-a petrecut in strainatate, la invitatia unor colegi din domeniul chirurgiei.

Saptamana trecuta, edilul sef al Capitalei a aprobat alte doua dispozitii de desfiintare a constructiilor cu caracter provizoriu, aflate in zona de agrement Miorita Herastrau.

Deocamdata, a scapat de desfiintare restaurantul Casa Di David, aflat in parcul Herastrau, unde iau masa, ocazional, mai multi politicieni si demnitari. Reprezentanti ai municipalitatii spun, insa, ca respectiva constructie va ajunge, si ea, pe lista demolarilor.

Primaria Capitalei a inceput sa demoleze, la inceputul lunii iulie, constructiile neautorizate din parcul Herastrau, in locul acestora urmand sa fie amenajat exclusiv spatiul verde. Prima constructie vizata de actiunea municipalitatii - terase, spatii comerciale, un teren sintetic de fotbal si alei de beton - ocupa 1.900 de metri patrati si apartinea firmei SC Orhideea Com Tur SRL. Potrivit primariei, firma a obtinut dreptul de folosinta si administrare pentru o suprafata totala de 2.710 mp, din care 2.070 de metri patrati spatiu verde, in baza unui contract de inchiriere semnat in 1999 si a expirat in 2004. Edilii spun ca administratorul societatii nu a respectat intelegerea, transformand spatiul verde in terase si alte constructii.

Razboiul declarat de Primaria Capitalei constructiilor neautorizate din parcul Herastrau a continuat, cu demolarea terasei "La Fitze", spatiile verzi urmand sa fie refacute, potrivit edililor, pana la sfarsitul lunii august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.