Fostul baron local al PSD, Dumitru Sechelariu, va fi citat pentru audieri la PNA cu mandat de aducere, dupa ce ieri a refuzat sa se prezinte in fata anchetatorilor. Mandatul va fi pus in executare de politie si va trebui dus la indeplinire pana la sfarsitul acestei saptamani.

Dumitru Sechelariu, fostul primar al municipiului Bacau timp de opt ani, este cercetat de procurorii PNA in legatura cu organizarea unor licitatii, precum si cu atribuirea unor terenuri si lucrari preferentiale unor societati comerciale. Ex-primarul este acuzat de atribuirea de licitatii si terenuri sau distribuirea de fonduri SAPARD preferential, precum si pentru incredintarea unor lucrari de constructii catre firme administrate de sotia lui sau de rude. Surse judiciare sustin ca acesta a transferat o serie de terenuri din patrimoniul primariei in cel al fabricii Letea, chiar inainte ca el sa o castige la licitatie, si a alocat peste un miliard de lei pentru firma de transport la care mama sa este actionar majoritar, ca subventie pentru transportul gratuit si cu reducere.

La inceputul lunii februarie, acesta a fost dat in consemn la frontiera. In dosarul in care este cercetat Sechelariu, procurorii PNA au mai pus sub invinuire alte sase persoane. Este vorba de secretarul general al Primariei Bacau, Dumitru Popa, patru consilieri locali, George Bogatu,

Emil Pintilie, Ilie Barzu si Vasile Dragusanu. Cei cinci functionari sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, fapte savarsite in scopul obtinerii unor foloase necuvenite. In fapt, acestia au stabilit valori diminuate pentru anumite terenuri, cu ocazia unor tranzactii. A sasea persoana pusa sub invinuire este expertul evaluator Viorel Radu, acuzat de marturie mincinoasa. Anchetatorii sustin ca Radu ar fi expertizat doua terenuri din Bacau, pe care le-a evaluat la 2,4 miliarde de lei, in loc de 60 de milioane, cat valorau in realitate. Terenurile

au fost achizitionate de Sechelariu in nume propriu, dupa care au fost folosite intr-un schimb cu primaria.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.