Fostul presedinte Ion Iliescu continua sa aiba influenta puternica in PSD. Astfel, chiar daca a pierdut alegerile pentru functia de presedinte a partidului in detrimentului "prostanacului" Mircea Geoana, discutiile pe marginea reorganizarii PSD la nivel parlamentar se invart in jurul persoanei sale.

Prin urmare, desi ieri, in cadrul Biroului Permanent National, ar fi trebuit sa fie transata problema noii conduceri a grupurilor parlamentare, decizia s-a amanat pentru a-i da posibilitatea de a se decide daca doreste sau nu sa ocupe in continuarea functia de lider al grupului parlamentar din Senat. "Peste doua saptamani, dupa sedinta Consiliului National, si la sedinta BPN, vom hotari cum se vor reorganiza structurile politice la cele doua Camere. In privinta reorganizarii, se va tine seama si de dorinta lui Ion Iliescu care pana atunci, probabil, va fi mult mai clara", a declarat, ieri, Nastase, citat de Mediafax.

Mai mult chiar, noua conducere a partidului va tine seama de fitele lui Ion Iliescu si la modificarea statutului. "Nu putem sa punem niste lucruri in statut fara sa facem o discutie prealabila cu domnul Iliescu, vizavi de functia pe care el o va detine in cadrul partidului si fara a fi convinsi ca el isi doreste o astfel de functie", a declarat Adrian Nastase, care a precizat ca, deocamdata, trebuie sa se vada "efectiv" cum priveste Iliescu relatia cu noua conducere a partidului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.