Procurorul Monica Serbanescu, proaspata propunere a ministrului justitiei pentru sefia anticoruptiei, are probleme cu declaratia sa de avere, care "contravine functiilor si demnitatilor publice in conditii de transparenta", dupa cum prevede legea.
Concret, consiliera ministrului justitiei, Monica Serbanescu, nu a mentionat in declaratia de avere care sunt veniturile pe 2007, facand trimitere doar la fisa fiscala, ceea ce nu e intocmai asa cum cere legea. Directorul de comunicare al ANI, Luana Moilat, a precizat ca o declaratie de avere este incorecta cand in semnatarul acesteia face doar o trimitere la fisa fiscala. Moilat a mai explicat ca, intr-adevar, astfel de declaratii incomplete contravin functiilor si demnitatilor publice in conditii de transparenta, la fel ca si in cazul atasarii unei copii a fisei fiscale. Deoarece nu au primit nicio sesizare cu privire la neclaritatea declaratiei de avere a procurorului Monica Serbanescu, reprezentantii Agentiei Nationale pentru Integritate (ANI) nu se pot pronunta inca asupra corectitudinii acesteia, a mai afirmat aceeasi sursa.

Actul in care se precizeaza veniturile procurorului Monica Serbanescu se afla pe site-ul Ministerului Justitiei si a fost semnat pe 6 august, respectiv cu doar 5 zile inainte de a fi nominalizata de catre ministrul Predoiu pentru functia de anchetator-sef la DNA. Conform actului, Serbanescu detine doua terenuri in judetul Prahova - pentru unul dintre acestea nefiind specificata suprafata sau valoarea de impozitare - si un apartament in Bucuresti. O alta bila neagra pentru procurorul Serbanescu, fost consilier al lui Ilie Botos, este relatia de prietenie cu fostul ministru al justitiei Rodica Stanoiu, aceasta din urma reusind, impreuna cu Botos, in mandatele lor, sa aduca Romaniei un steag rosu pe Justitie, in timpul negocierilor de aderare la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.