Astfel, "New York Times" titreaza: "Luptator anticoruptie concediat". Associated Press are un titlu mai putin dur, anume ca "Romania primeste un nou procuror anticoruptie", in timp ce portalul Romandie.com apreciaza ca "domnul anticoruptie este inlocuit".

Agentia franceza de presa informeaza ca ministrul Predoiu a luat aceasta decizie "in pofida sprijinului explicit de care se bucura Morar in randul oficialilor Comisiei Europene".

Reuters apreciaza, la randu-i, ca "ministrul justitiei l-a inlocuit din functie pe procurorul-sef Daniel Morar, o demitere ce ar putea slabi eforturile tarii de a combate coruptia printre politicienii de rang inalt, potrivit observatorilor".

Avertizata de Bruxelles, Romania are dificultati in condamnarea coruptiei politice, sunt de parere jurnalistii de la cotidianul francez "Le Monde". Coruptia din cercurile inalte nu a disparut dupa aderarea Romaniei la UE, lucru criticat si de raportul Comisiei Europene. Cu toate acestea, ministrul roman al justitiei, Catalin Predoiu, vrea sa linisteasca ingrijorarile, spunand ca "suntem pe calea cea buna, dar inca nu e momentul sa desfacem sampania. Acum totul depinde de vointa clasei politice de a accelera reformele", mai scrie "Le Monde.