Primarul general al municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, a plecat in concediu timp de o saptamana, desemnandu-l pe viceprimarul Razvan Murgeanu sa-i indeplineasca atributiile. Insa calitatea de ordonator principal de credite i-a predat-o consilierului sau personal, Mircea Octavian Constantinescu. El se va ocupa de cheltuielile curente, „cheltuielile de personal si aferente bunurilor si serviciilor, si raportarile lunare catre organele financiare“, conform dispozitiei semnate luni, 11 august.

Personaj cvasianonim, Mircea Constantinescu a fost cooptat in stafful primarului general al Capitalei de fostul pesedist Victor Dimitriu, coordonatorul campaniei electorale a lui Sorin Oprescu.

Fostul primar general al Capitalei Viorel Lis spune ca, atunci cand pleca in concediu, il lasa ordonator de credite pe viceprimarul care avea competente pe zona economica.

„Nu e posibil sa lasi un consilier. Acesta este un simplu angajat al primariei. Or, ordonatorul de credite trebuie sa fie din sistem, adica viceprimarul caruia i-au fost delegate competentele economice“, a declarat Lis pentru Cotidianul.