Deputatii social democrati ar putea primi maine dispozitie sa voteze pentru punerea sub urmarire penala a lui Adrian Nastase si a lui Miron Mitrea.

Liderii PSD au stabilit, in cadrul sedintei informale de ieri, ca deputatii partidului sa fie constransi prin orice mijloace sa se prezinte maine la votul din Camera pe tema inceperii urmaririi penale solicitate de DNA in dosarele lui Adrian Nastase si Miron Mitrea. „Deputatii PSD trebuie sa se prezinte cu totii la sedinta de maine pentru a nu lasa loc la nici un fel de interpretari”, a declarat pentru Cotidianul purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu.

Inainte de sedinta propriu-zisa, presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a spus vicepresedintilor prezenti ca „ar fi o nota foarte proasta pentru imaginea partidului daca problema s-ar rezolva din nou prin lipsa de cvorum”.

Avand in vedere ca la discutii a participat si unul dintre „impricinati”, Adrian Nastase, liderii PSD nu au decis in mod oficial in ce mod vor vota deputatii social democrati, maine dimineata, inainte de sedinta, urmand sa aiba loc o sedinta a grupului parlamentar condus de Viorel Hrebenciuc pentru a se stabili daca PSD voteaza in favoarea inceperii urmaririi penale a celor doi fosti ministri. Insa, potrivit unor surse din conducerea partidului, votul va fi, cel mai probabil, favorabil solicitarii DNA privind inceperea urmaririi penale, deoarece colegii lui Nastase si ai lui Mitrea se tem ca un vot negativ sau o noua amanare a votului pentru sesiunea din septembrie a Parlamentului ar afecta grav imaginea social democratilor chiar in prag de campanie electorala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.