Ministerul Sanatatii a demarat licitatiile pentru construirea a noua dintre cele 32 de spitale care vor fi deschise, in mai multe judete din tara, in urmatorii patru ani, potrivit ministrului Eugen Nicolaescu.

Licitatiile, lansate inca de la jumatatea lunii iulie, vizeaza proiectarea si dotarea a cinci spitale judetene de urgenta in Alba, Sibiu, Mehedinti, Brasov si Hunedoara, precum si a doua spitale orasenesti si doua comunale.

Ministerul Sanatatii a anuntat, in luna mai, ca vor fi construite, in urmatorii patru ani, 32 de spitale noi, investitia totala ridicandu-se la peste 2,7 miliarde euro. In Timisoara, Iasi, Craiova si Targu-Mures vor fi construite spitale regionale de urgenta, in timp ce in judetele Alba, Galati, Arad, Bacau, Bistrita, Brasov, Braila, Calarasi, Hunedoara, Mehedinti, Giurgiu, Bihor, Neamt, Arges, Prahova, Caras-Severin, Sibiu si Suceava vor fi ridicate, pana in 2012, spitale judetene de urgenta. Pe langa cele patru spitale regionale si cele 18 judetene de urgenta, investitiile vizeaza si 10 spitale municipale, orasenesti si comunale.

"Spitalele regionale si cele judetene sunt concepute ca un ansamblu unitar, modular, avand intre 460 si 800 de paturi", a precizat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.