Premierul Tariceanu nu va participa la consultarile de marti, de la Palatul Cotroceni, pe tema justitiei, PNL urmand a fi reprezentat de ministrii Teodor Melescanu si Cristian David si de fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu.

Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat luni, pentru NewsIn, ca, alaturi de ministrul de interne Cristian David, si de fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu, va face parte din delegatia care va participa la consultarile de la Cotroceni pe tema justitiei. Cat priveste absenta presedintelui PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, de la consultari, Melescanu a explicat ca ea nu este cauzata de un alt program al premierului, ci de faptul ca s-a considerat, la nivelul conducerii liberale, ca invitatia este una adresata la nivel de partide politice, iar nu de Executiv, astfel ca si reprezentarea trebuie sa fie una politica.

Vicepresedintele PNL a mai adaugat ca oricum presedintele a fost prezent la o sedinta de Guvern, prilej cu care a abordat subiectul raportului de tara pe justitie, astfel ca marti, la Cotroceni, este o intalnire cu partidele parlamentare, iar nu cu Guvernul.

"Mesajul nostru foarte clar va fi ca PNL sprijina ferm realizarea de catre Guvern a planului de actiune adoptat in octombrie anul trecut, apreciat de Comisia Europeana. Vom sustine ca reforma in justitie are nevoie de continuitate. Acest plan de actiune va trebui pus in aplicare si de Guvernul care urmeaza a fi investit dupa alegerile parlamentare. In al doilea rand, vom sustine necesitatea depolitizarii luptei anticoruptie", a mai spus Melescanu.

El a adaugat ca liberalii vor afirma in fata presedintelui nevoia ca institutiile judiciare sa nu fie folosite in lupta politica, motiv pentru care subiectul conducerii DNA nici nu va fi abordat, fiind o prerogativa a ministrului justitiei, in prima instanta. Pe de alta parte, a mai precizat Melescanu, cazul DNA nici nu este o problematica a consultarilor.

Potrivit unui comunicat al guvernului, la ora la care sunt programate consultarile de la Cotroceni, premierul Tariceanu se va afla in localitatea Saucesti din judetul Bacau, afectata de ultimele inundatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.