Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat sambata, pentru NewsIn, ca au inceput platile pentru ajutorarea celor afectati de inundatii, fiind alocati 300 de lei de persoana, la care se adauga, in functie de caz, si bani pentru reparatia gospodariilor.
"In toate judetele afectate de inundatii, banii sunt in trezorerie si in aceasta dimineata au inceput platile, in conformitate cu legea 416/2001. In Iasi, Bacau, Suceava, Botosani s-au inceput platile pentru ajutoare de urgenta", a precizat Pacuraru, referindu-se la zonele cele mai afectate de inundatii. Ministrul muncii a mentionat ca se vor acorda 300 de lei de persoana, pentru locuitorii din zonele calamitate. De asemenea, se vor mai da 300, 500 sau 800 de lei, in functie de gradul de afectare a locuintei.

Ministrul muncii a mai mentionat ca, in afara ajutoarelor de urgenta cu caract umanitar, se mai acorda ajutor si pentru reconstructia locuintei. Astfel, pentru situatia in care sunt de facut lucrari de reparatii se dau 2.500 lei, pentru consolidare se dau 5.000 de lei plus materiale de contructie, iar pentru construirea de locuinte cu doua camere, de 60 de metri patrati locuibili, conform proiectului ANL, se aloca 10.000 de lei, plus materiale de constrcutii. Potrivit lui Pacuraru, platile se fac prin asistentii sociali de la Directiile de munca judetene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.