PD-L Bistrita-Nasaud va cere conducerii partidului o derogare pentru ca primarul comunei Maieru, Vasile Bors, sa poata candida pentru un fotoliu de senator, aceasta in conditiile in care partidul a stabilit ca alesii locali nu au voie sa intre in cursa parlamentara pentru a nu dezamagi electoratul.

Deputatul Ioan Oltean, liderul organizatiei judetene a PD-L Bistrita-Nasaud, a declarat ca spera ca Vasile Bors va primi derogarea ceruta si asta pentru ca el se afla in fruntea unei comune in care costurile pentru organizarea de noi alegeri pentru functia de primar nu ar fi foarte ridicate, transmite corespondentul NewsIn.

PD-L Bistrita-Nasaud a stabilit pana acum doar candidatii pentru doua din cele patru colegii uninominale pentru Camera Deputatilor. In Colegiul I va candida Ioan Botis, actual director al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), recent in scris in partid, iar in Colegiul III liderul Ioan Oltean.

Pentru Colegiul II au ramas in cursa Calin Cretu, Andrei Moldovan si Gheorghe Tuta. Decizia este greu de luat fiindca este vorba de zona orasului Beclean, controlata de PSD.

Pentru Colegiul IV de asemenea nu s-a luat nicio decizie fiindca vicepresedintele Ioan Andreica, preferat de colegii sai de partid, este pe cale sa decline oferta fiind preocupat mai mult de afacerile sale. In cazul in care se va intampla acest lucru, candidat va fi Horatiu Catalano, inspector general-adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean.

PD-L nu a luat nicio decizie legata de candidatii sai la Senat, in cursa ramanand Sabin Iliesi, Vasile Moldovan, fostul primar al Bistritei, si Vasile Bors, primarul comunei Maieru, Vasile Bors. Decizia finala va fi luata in cel mult o saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.