Liderii liberali par sa fi gasit solutia pentru adoptarea variantei Guvernului in privinta declaratiilor de avere, in conditiile in care destui parlamentari au rezerve. In sedinta de ieri a grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor s-a decis sa se propuna conducerii Camerei vot nominal atunci cand in plen se va dezbate ordonanta. "Noi cerem vot nominal, fiecare sa spuna clar daca vrea varianta initiala elaborata de Guvern. Cu acest prilej, alegatorii vor avea ocazia sa vada cine nu agreeaza o varianta europeana pentru declaratiile de avere", a afirmat ieri Eugen Nicolaescu, liderul deputatilor PNL.

Votul nominal presupune ca fiecare parlamentar sa anunte verbal daca voteaza "pentru" sau "contra".
Ordonanta privind declaratiile de avere va fi dezbatuta astazi de catre deputatii din Comisia juridica, in prezenta ministrului Justitiei, Monica Macovei. PNL si PD au promis ca in dezbaterea din Camera vor anula modificarile operate de Senat. Cel mai probabil, actul normativ privind declaratiile de avere va intra in plen saptamana viitoare.

Deocamdata, parlamentarii arcului guvernamental s-au dovedit greu de controlat. Saptamana trecuta, deputatii majoritatii din Comisia juridica au decis, alaturi de deputatii PSD, emiterea unei alte ordonante de urgenta care sa amane termenul de depunere a declaratiilor de avere cu o luna de zile. Guvernul nu a acceptat aceasta solicitare, cerandu-le parlamentarilor sa respecte termenul de 9 mai.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.