Woodstock-ul din 1969 e legendar, insa nu multe filme i-au exploatat potentialul. Ang Lee vine sa umple acest gol regretabil, cu filmul sau "Taking Woodstock", care intra in productie spre sfarsitul lui august si e programat pentru lansare in 2009 - cand se vor implini 40 de ani de la faimoasa adunare hippioata.
Ang Lee si-a mai completat din distributia filmului "Taking Woodstock", in care s-au angajat sa apara actori unul si unul. Emile Hirsch, aclamat pentru rolul din "Into the Wild", Imelda Staunton, nominalizata la Oscar pentru rolul omonim din "Vera Drake", si multi-talentatul comedian/muzician/actor Demetri Martin - cu totii vor intra in pielea personajelor care au participat, mai mult sau mai putin activ, la evenimentul boem din 1969. Anii '60 vor avea mereu un loc aparte in memoria colectiva a americanilor, pentru ca vremurile acelea au marcat o intreaga generatie prin pasul galopant al schimbarii de perspectiva.

Vietnamul, revolutia sexuala, miscarea pentru drepturi civile, cultura hippie si beatitudinea indusa chimic - per total, americanii au avut parte de o gama larga de experiente, iar festivalul de muzica Woodstock a simbolizat incununarea atitudinii liberale care luase cu asalt tinerimea anilor '60.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.