Jose Carreras, unul dintre cei mai apreciati tenori ai lumii, revine toamna aceasta in Romania, pentru a sustine un concert de caritate la Sala Palatului din capitala. Spectacolul este organizat de catre Fundatia Dinu Patriciu si va avea loc pe data de 4 octombrie.
Biletele urmeaza a fi puse in vanzare in saptamanile urmatoare, in reteaua Diverta si pe www.myticket.ro. Toate incasarile din bilete vor fi folosite pentru a sprijini copiii aflati in zonele afectate de inundatii din Nordul Moldovei, in cadrul programului "Sponsorizeaza un Copil!" pe care Fundatia Dinu Patriciu il deruleaza deja de un an. Mai multe detalii despre campania "Sponsorizeaza un Copil!" pot fi gasite pe pagina oficiala a programului.

Tenorul spaniol originar din Catalonia este unul dintre cei mai proeminenti cantareti de opera ai generatiei sale, cariera sa cuprinzand peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii, inclusiv la Milano ("Un Ballo in Maschera", 1975), in New York ("Tosca", 1974), la Opera din San Francisco ("La Boheme", 1973), in Viena ("Rigoletto", 1974), La Londra ("La Traviata", 1974), in Munchen ("Tosca", 1974), Chicago ("Un Ballo in Maschera", 1976) si Verona ("Carmen", 1984).

Carreras a avut si o intensa actitivate discografica: a lansat nu mai putin de 150 de inregistrari, printre care se numara si 50 de opere complete, fiind premiat de-a lungul timpului cu numeroase discuri de aur si platina.

Jose Carreras, alaturi de Placido Domingo si Luciano Pavarotti, a dobandit o larga faima si recunoastere internationala in cadrul celebrei serii de concerte "Cei trei tenori", incepute in 1990 si continuate pana in 2003.

Alaturi de activitatea muzicala, Jose Carreras este recunoscut si pentru eforturile sale umanitare, indreptate in special spre tratarea leucemiei. Carreras este fondatorul si presedintele Fundatiei Internationale Jose Carreras pentru lupta impotriva leucemiei, pe care tenorul spaniol a fondat-o in 1988, dupa recuperarea sa aproape miraculoasa din cumplita boala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.