Romanian Salsa Festival se desfasoara pana pe 10 august 2008 si va desemna echipa care va reprezenta Romania la World Salsa Championship, in luna decembrie, in Orlando, Florida.

Evenimentul este organizat de Asociatia Afrolatino Productions, iar cea de-a treia editie a festivalului va fi coordonata de Albert Torres, cel mai mare promotor de salsa din lume.

Festivalul cuprinde lectii de dans cu instructori de salsa celebri, petreceri pe plaja, show-uri incendiare, muzica live. Potrivit organizatorilor, cele mai bune perechi de dansatori de salsa din tara vor concura la festival, iar vineri, 8 august, pe scena din fata cazinoului din Mamaia, vor urca, pe langa dansatorii inscrisi in concurs, performeri din America, Spania si Bulgaria si trupa El Caiman.

Printre invitati se afla Edwin Rivera, coregraf, grupul de dansatori de salsa Los Pambos, Pablo si Diana, campioni ai Spaniei la salsa cabaret, Papa Rumba, dansator si coregraf originar din Cuba, promotor al muzicii, culturii si dansului traditional cubanez.

Muzica va fi asigurata de DJ Udia, din Dubai. Iubitorii muzicii latino vor mai fi antrenati in concursuri si momente amuzante, lectii de dans si diverse petreceri.