Actorul american Morgan Freeman, castigator al unui premiu Oscar, a fost internat luni in stare grava dupa ce a avut un accident de masina duminica noaptea, dar ranile suferite nu-i pun viata in pericol, potrivit unui prieten, informeaza CNN.
Partenerul de afaceri al lui Freeman, Bill Luckett, l-a vizitat pe actor la Centrul regional medial din Memphis unde este internat. "Se odihneste in liniste si are cateva fracturi. Nu e nimic care sa-i puna viata in pericol. Nimic permanent", a declarat Luckett unui ziar local. "Are o stare psihica buna, dar are ceva dureri", a adaugat Luckett.

O purtatoare de cuvant a spitalului confirmase anterior ca actorul a fost internat in stare grava, dar nu a dat detalii.

Potrivit Los Angeles Times, care citeaza sub acoperirea anonimatului o sursa apropiata actorului, Freeman sufera de fracturi la umar si la brat. "Este bine. Rade deja si glumeste cu infirmierele", a declarat sursa.

Morgan Freeman, unul dintre cei mai populari si mai respectati actori de la Hollywood, a fost spitalizat luni dupa ce masina pe care o conducea a derapat pe o sosea de tara, a iesit de pe carosabil si s-a rostogolit de cateva ori. Freeman, in varsta de 71 de ani, a fost transportat cu elicopterul de la locul accidentului, duminica noaptea, si dus la spitalul din Memphis, la circa 160 de kilometri distanta. Accidentul s-a petrecut in apropierea unei case pe care actorul o are in Charleston, Mississippi, si spre care se pare ca se indrepta, informeaza Reuters.

In accident nu a fost implicat un alt vehicul si politia spune ca e posibil ca actorul sa fi adormit la volan. In orice caz, autoritatile au exclus ipoteza ca alcoolul sa fi fost un factor in producerea accidentului.

Freeman era constient si vorbea in momentul sosirii politiei la locul accidentului. In masina se mai afla un pasager, o femeie identificata ca Demaris Meyer. Atat ea, cat si Freeman purtau centurile de siguranta, dar airbag-urile nu s-au deschis. Pompierii au fost nevoiti sa intervina pentru a o descarcera pe Meyer, dar starea ei de sanatate nu este cunoscuta.

Freeman, care a jucat si in ultimul film din seria Batman, "Dark Knight", in prezent un mare succes de casa, a obtinut in 2005 premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru filmul "Million Dollar Baby" regizat de Clint Eastwood, in care joaca alaturi de Hillary Swank si de Eastwood insusi. A fost nominalizat la Oscar si pentru rolurile din filmele "Street Smart", "Driving Miss Daisy" si "The Shawshank Redemption".

Filmografie:

Morgan Freeman s-a nascut in Memphis, Tennessee, la 1 iunie 1937, dar si-a petrecut o mare parte din copilarie in Mississippi. Aici detine un club, Ground Zero Blues Club, in Clarksdale.

A debutat in teatru in 1967. In 1987, rolul Fast Black din "Street Smart" i-a adus numeroase recompense si o prima nominalizare la Oscar.

Consacrarea a venit in 1990 cu un Urs de argint la Berlin si o noua nominalizare la Oscar pentru prestatia sa de sofer de culoare din "Driving Miss Daisy", unde joaca alaturi de Jessica Tandy.

A jucat si in filme comerciale, de succes, cum ar fi "Glory" (1989) al lui Edward Zwick, "Robin Hood, printul hotilor" (1991) al lui Kevin Reynolds sau "Necrutatorul" (1992), tot alaturi de Eastwood. In 1995 este din nou nominalizat la Oscar pentru rolul sau de detinut model din "Inchisoarea ingerilor". Ii da apoi replica tanarului Brad Pitt in thrillerul "Seven", unde joaca rolul de politist. Abolitionist in "Amistad" (1997), a fost presedinte al Statelor Unite in "Deep Impact" (1997), responsabil al CIA in "The Sum of All Fears" (2002) si chiar Dumnezeu Tatal in "Bruce Almighty" (2003) si continuarea sa "Evan Almighty" (2007).

Cunoscut pentru vocea sa grava si puternica, asigura rolul naratorului in numeroase filme si documentare, intre care versiunea americana a documentarului francez "Marsul imparatului" (2005). Inca foarte activ pe marile ecrane, deja a aparut in 2008 in trei filme de prim-plan: comedia "The Bucket List", unde joaca alaturi de Jack Nicholson, filmul de actiune "Wanted", unde joaca impreuna cu Angelina Jolie si James McAvoy, si "Batman: The Dark Knight", care in prezent doboara record dupa record in box-office-ul american.

Pentru 2009 avea in proiect filmul "The Human Factor", regizat tot de Clint Eastwood, in care joaca rolul lui Nelson Mandela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.