Grupul suedez ABBA a intrat in istoria topurilor britanice dupa ce compilatia "Gold-Greatest Hits", veche de 16 ani, a devenit cel mai vechi album ajuns locul 1 in topurile din Marea Britanie, potrivit Reuters.
Materialul discografic a fost lansat in 1992 si a dominat topurile de patru ori, dar realizarea de pe 3 august a fost prima de acest fel, deoarece albumul a ajuns numarul 1 dupa un timp foarte lung de la lansare.

Cu vanzari mondiale care au ajuns la 26 de milioane, "Gold-Greatest Hits" este printre cel mai bine vandute 40 de albume din lume. De-a lungul carierei ABBA au vandut 350 de milioane de albume si in prezent vand in jur de 3 milioane anual.

Formatia ABBA a devenit cunoscuta cand a castigat festivalul Eurovision in 1974. Succesul fulminant nu a condus la o cariera longeviva, trupa a cantat doar zece ani. Numele este un acronim al prenumelor fiecarui artist: Frid Lyngstad (Frida), Benny Andersson, Björn Ulvaeus si Agnetha Fältskog.

Suedezii au castigat popularitatea internationala datorita cantecelor atractive si, mai ales, vocilor feminine care interpretau armonii multiple.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.