Artistul contemporan Kehinde Wiley semneaza tablouri in care infatiseaza interpreti de hip hop si rap in maniera lui Ingres sau Rubens, intr-o expozitie deschisa pana pe 26 octombrie la National Portrait Gallery din Washington, relateaza AFP.
Expozitia "Recognize! Hip Hop si Portretizare Contemporana" cuprinde tablouri, fotografii, graffiti si proiectii video, semnate de sase artisti care celebreaza prin lucrarile lor curentul muzical si cultural care domina scena americana de 30 de ani.

Peretii galeriei din Washington au fost acoperiti de graffiti, cu logo-uri si semnaturi colorate care ascund si ele portrete ale unor interpreti hip hop. Printre operele cele mai spectaculoase din interiorul muzeului sunt tablourile imense ale artistului Kehinde Wileyle, in varsta de 30 de ani, nascut in California, care lucreaza acum la New York. Acesta imprumuta marilor interpreti de hip hop si gangsta rap aure regesti.

POEZIE : Nikki Giovanni

FILM: Jefferson Pinder

1.Mule, 2006
2.Invisible Man, 2004
3. Car Wash Meditations, 2005

GRAFITTI
: Tim Conlon & Dave Hupp

PICTURA: Kehinde Wiley

FOTOGRAFIE: David Scheinbaum.

POTI VIZITA EXPOZITIA "RECOGNIZE! Hip Hop and Contemporary Portraiture" AICI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.