Scriitorul britanic, Salman Rushdie, a anuntat luni posibilitatea de a scrie o carte despre cei 19 ani care au trecut de cand a fost condamnat la moarte printr-un decret religios iranian dupa publicarea romanului "Versetele satanice", carte considerata o blasfemie la adresa islamului, relateaza NewsIn.

Imamul Ruhollah Khomeiny, ghidul suprem al revolutiei islamice iraniene, l-a acuzat de blasfemie si l-a condamnat la moarte printr-o fatwa (decret religios) emis pe 14 februarie 1989.

"Astazi, cred ca exista niste lucruri care merita povestite. Intr-una din zile. Oamenii ma incurajeaza sa povestesc aceasta istorie si probabil o sa o fac", a spus scriitorul, care a fost premiat de curand cu premiul Booker pentru "Copii din miez de noapte".

Emiterea decretului de condamnare la moarte l-a obligat pe autor sa traasca in clandestinitate. El a aparut foarte putin in public, iar Iranul i-a amintit ca fatwa este inca in vigoare. Salman Rushdie a fost facut cavaler de regina Elisabeta a II-a in iunie 2007, ceea ce a generat, de asemenea, o revolta in statele musulmane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.