Ultimul roman al lui Marquez, care va aparea peste citeva zile la Editura Rao, descrie nefericirile batrinetii si bucuria de a fi indragostit. Un batrin de 90 de ani se indragosteste de o adolescenta de 14 ani, pe care o intilneste intr-un bordel.

"Povestea tirfelor mele triste", romanul care a bulversat anul trecut lumea latino-americana, scris de cistigatorul Premiului Nobel pentru literatura Gabriel Garcia Marquez, va aparea in citeva zile la Editura Rao, in traducerea Tudorei Sandru-Mehedinti.
"In anul in care am implinit 90 de ani, am vrut sa-mi daruiesc o noapte de dragoste nebuna cu o adolescenta fecioara", asa incepe romanul lui Garcia Marquez.

Un ziarist batrin decide sa-si sarbatoreasca a 90-a aniversare intr-un mod special si doreste sa se culce cu o adolescenta virgina. El intilneste intr-un bordel o copila de 14 ani si viata i se schimba radical. Ziaristul simte ca ar putea muri, nu de batrinete, ci de dragoste. Romanul e povestea unui batrin singur si excentric, care isi descrie aventurile sexuale avute prin bordeluri de-a lungul timpului. El a platit intotdeauna pentru clipe de placere si nu s-a gindit nici un moment ca va gasi dragostea adevarata.

Premiul Nobel pentru literatura in 1982

Gabriel Garcia Marquez s-a nascut pe 6 martie 1928, la Aracataca, un oras din nordul Columbiei. A copilarit alaturi de bunicii sai, Tranquilina Iguaran si Nicolas Ricardo, iar atmosfera din casa lor l-a influentat pe Marquez. La 12 ani, el primeste o bursa si pleaca spre Bogota, unde va face liceul si se va inscrie la Drept.

In aceasta perioada, o cunoaste pe Mercedes, viitoarea sotie, care avea doar 13 ani.
Primele sale romane nu s-au vindut in mai mult de 700 de exemplare. "Un veac de singuratate" a fost publicat in 1967 si s-au vindut 8.000 de exemplare in prima saptamina de la lansare. Au urmat "Toamna patriarhului", 1975, si alte zece volume. In 1982 a primit Premiul Nobel pentru literatura.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.