In saptamina care-a trecut (si in special in duminica Pastelui), am auzit, pe toate posturile de televiziune, sute, mii, milioane de discutii despre: cozonaci ("Stimata doamna X, faceti cozonaci?", "Si cum va ies?", "Draga T, iti plac cozonacii?", "Va daruim un cozonac mai putin obisnuit, in forma de avion!"), oua rosii sau incondeiate ("Cine picteaza cel mai frumos chipul iubitului sau al iubitei pe un ou va primi cadou hainele de pe acest manechin.") si iepuras ("A venit iepurasul?", "Ce ti-a adus iepurasul?" "Iepurasul ne va aduce fericirea").

Mai mult decit atit, toti "scriitorii" de texte pentru prompter, mai ales cei de la postul Acasa s-au intrecut in lirism, piosenie, profunzime si gravitate. Tot acest exces ar fi fost, poate, mult mai greu de suportat daca nu ar fi existat si clipe vesele. Ca aceea pe care a inventat-o involuntar Antena 1 anuntind ca "lumina de Paste simbolizeaza nasterea Domnului".

Una dintre cele mai ciudate urari de Pasti i-a apartinut Marinei Almasan: "Iepurasul sa vina la dumneavoastra cu urechile cit mai lungi si cu tolba cit mai plina si sa fiti buni in aceste zile pentru ca asa trebuie!". Trecind peste faptul ca buni ar trebui sa fim tot timpul, nu doar de Pasti, Craciun, Sfintul Ion, 8 martie si 1 iunie, nu inteleg de ce iepurasul e cu atit mai smecher cu cit are urechile mai lungi. Adica de ce e mai bine pentru noi sa fie lungi, ca, in ce-l priveste pe el insusi, imi imaginez ca urechile reprezinta un atu in plus atunci cind merge la agatat de iepuroaice.

"Sa stiti ca nu eu behai, ci iedul domnului primar", a tinut sa precizeze tot Marina Almasan, si tot in propria ei emisiune, "Oala sub presiune". Intr-adevar, primarul din Tuzla ii facuse cadou primarului din Mangalia un iedut care se pornise sa behaie. Il enerva, probabil, faptul ca Marina vorbeste mult, dar il si plictisea groaznic tema emisiunii. Pai cum sa fie, saracul, interesat de "conflictul dintre generatii", din moment ce urma sa fie taiat de Pasti si n-avea sa apuce sa fie vreodata pedepsit de parinti pe motiv ca a chiulit de la scoala ca sa joace fotbal pe maidan cu baietii.

La "Duminica in familie", pe Antena 1, a fost sarbatorita Angela Similea care, dupa multi ani, a scos un nou album cu piese noi-noute. Cu aceasta ocazie s-a vorbit si de felul de a se imbraca al cintaretei, iar Roxana Popescu (textier) s-a exprimat cam asa: "Pe vremuri, cind aparea Angela la televizor imbracata, credeam ca am emigrat!" Ce credea in momentele in care Angela Similea (iertare, va rog!) aparea la televizor dezbracata nu ne-a mai spus doamna Popescu, probabil, din cauza ca in studio erau si copii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.