Turneul mondial "Somewhere Back in Time", pe care trupa britanica de heavy metal Iron Maiden il sustine in aceasta perioada, urmand sa ajunga pe 4 august si in Romania, va fi subiectul unui film documentar, regizat de Scot McFadyen si Sam Dunn, potrivit site-urilor de specialitate.

Regizorii Scot McFadyen si Sam Dunn de la Banger Films Inc., cunoscuti pentru filmul documentar "Metal: A Headbanger's Journey" o incursiune in muzica metal rock menita sa schimbe perceptia publicului asupra efectelor acesteia aupra tinerilor, pun cap la cap in aceasta perioada sute de ore de inregistrari de spectacole live si momente din spatele scenei pentru realizarea unui film care sa redea momentele inedite din concertele formatiei Iron Maiden.

"Este un turneu extraordinar si am convenit cu Scot si Sam sa facem un documentar, iar daca vedeti camere care ne urmaresc pe scena si in afara ei sa stiti care este motivul! Un astfel de film este ceea ce eu si trupa ne-am dori sa pastram ca amintire si simtim ca si voi, fanii, sunteti de aceeasi parere pentru ca vorbim despre un turneu extraordinar!", a comentat Rod Smallwood, managerul trupei Iron Maiden.
Turneul "Somewhere Back in Time" a debutat pe 1 februarie in Mumbai, India, ajungand in Australia, Japonia, Brazilia, Argentina, Statele Unite ale Americii si Columbia.

Pe 1 iulie trupa britanica a ajuns in Europa, la Paris, si a continuat seria concertelor in Anglia, Portugalia, Spania, Suedia si Norvegia.

Romania este programata pentru al doilea concert din luna august, dupa greci, iar printre ultimele tari ale turneului se afla Polonia, Cehia, Ungaria, Olanda si Elvetia.

Turneul include istoria muzicala a trupei orientandu-se mai ales asupra anilor '80, atat in privinta cantecelor din playlist, dar si in privinta aranjarii scenei care imita motivele egiptene prezentate pentru prima data in turneul "Powerslave" din 1984-1985, devenind astfel unul dintre cele mai elaborate si spectaculoase showuri prezentate pana acum de catre Iron Maiden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.