Divizia europeana a celor de la Ford a prezentat la Londra versiunea Fiesta ECOnetic, model catalogat ca fiind cel mai economic produs de Ford si cel mai ecologic din segmentul sau.

Fiesta ECOnetic este o versiune mai speciala a modelului de serie, dotata cu aceleasi propulsor turbodiesel de 1,6 litri si 90 CP. Modificarile insa sunt insemnate. In primul rand masina a fost optimizata din punct de vedere aerodinamic. Inaltimea mai redusa, capacele speciale ale rotilor si repere usor ajustate pentru a permite curgerea optima a aerului au permis obtinerea unui coeficient aerodinamic mai bun. In ceea ce priveste partea mecanica, Ford a operat modificari la nivelul electronicii motorului, iar raportul final al transmisiei a fost marit. Atat uleiul motorului cat si cel al cutiei de viteze sunt unele speciale, cu vascozitate redusa, produse de BP. Nu in ultimul rand, pneurile sunt dezvoltate special pentru o rezistenta la inaintare cat mai redusa.

Fiesta ECOnetic - cea mai economica masina de la FordFiesta ECOnetic are un consum mediu de doar 3,7 l/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 98 grame/km. Consumul extraurban este de 3,2 l/100 km.