Presedintele francez Nicolas Sarkozy si sotia sa vor pleca in vacanta incepand de luni, urmand sa o petreaca in sudul Frantei, la o resedinta oficiala a Presedintiei si o proprietate a familiei Primei Doamne, au anuntat miercuri surse parlamentare citate de AFP.
Seful statului isi va petrece vacanta la Brégançon, una dintre resedintele oficiciale ale presedintelui Frantei, si la Cap Negre, proprietate a familiei Bruni, aflata la cativa kilometri distanta.

Din aceasta cauza, Ministerul Apararii a interzis survolarea Cap Negre in perioada 15 iulie-15 septembrie. Un oficial din serviciul de presa al Aviatiei a explicat ca interdictia nu are nimic "exceptional" si ca ordine similare s-au dat in trecut pentru presedintii Francois Mitterrand si Jacques Chirac. Sarkozy isi va intrerupe vacanta pentru a merge la Beijing, unde va asista in 8 august la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Anul trecut, presedintele francez si-a petrecut vacanta de vara in Statele Unite, pe malul lacului New Hampshire. Sarkozy va reveni la Paris pentru sedinta de Guvern din 21 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.