La a sasea editie a Festivalului Peninsula, care incepe maine la Tg Mures, sunt asteptati peste 50 000 de spectatori, iar bugetul evenimentului este mai mare decat anul trecut cu 150.000 de euro, ajungand la 750.000 de euro, transmite corespondentul NewsIn.

Organizatorii au anuntat, azi, ca festivalul va dura 4 zile, pana sambata inclusiv, spre deosebire de primele editii, cand se termina duminica noaptea. „Componenta puternica a festivalului va fi cea a artistilor internationali, avand in vedere ca vin pentru prima data in Romania Avantasia, Epica si LTJ Bukem.

Marele oaspete care revine este DJ-ul german ATB, care a avut un imens succes la public. Iar trupa Morcheeba va fi una dintre atractiile principalele”, a spus Szepessy Szabalcs din partea „Sziget management”.

Vor fi si trupe romanesti: Suie Paparude, Omul cu sobolani, Fanfare Shavale, Vama, Vita de Vie si Cargo. Din Ungaria vin Ghymes, Republic, Kispal es a Borz, Tankcsapada, Hooligans, care au mai concertat la Peninsula, dar si trupe noi: Demjen Ferenc, Balkan Fanatik, Kistehen.

Cocktail Peninsula este componenta culturala a festivalului, care cuprinde sectiunea Civiliada cu programe de protectie a mediului, de prevenire a consumului de droguri.

„Cateva lucruri sunt certe la Civiliada: merita sa cautati oamenii imbracati in verde si catelul AIBO. Se poate afla amprenta ecologica a fiecaruia, se pot cunoaste secretele Indiei, peninsularii se pot alatura unor flashmob-uri”, asigura organizatorii.

In ceea ce priveste activitatile sportive, in acest an se vor organiza partide de korfball, rugby cu balonul, alunecatul pe ulei, concurs cu obstacole si, in premiera, se organizeaza un campionat de fotbal pentru fete. Nu lipsesc nici sporturile consacrate si cele extreme: fotbal, tenis de masa, poker texan, concurs de tricouri ude, bungee-jumping, catarat pe perete, paintball, gokart, topogane gonflabile, caiac canoe si trasul cu arcul.

Tinerii care vin din alte orase sau tari se pot caza si in cort. Pe malul Muresului exista locuri pentru amplasarea a 2.000 de corturi. Un abonament la Peninsula costa 129 de lei, iar un bilet pentru o zi 39 de lei, valabile pentru toate cele 4 scene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.