Marcati-va data in calendar, zilele Lui Jay Leno sunt numarate, fie ca ne place sau nu. E oficial, ultima zi a acestuia in calitate de gazda a emisiunii "The Tonight Show" a fost anuntata ieri de NBC: 29 mai 2009.
Dupa cele 311 zile ramase, Conan O'Brien ii va lua locul in prima emisiune de pe 1 iunie, si aceasta schimbare de pozitii , va fi cel mai mare transfer de putere al vreunei vedete, dupa ce Johnny Carson “l-a investit” pe Leno in 1992. Reprezentantii NBC inca spera sa-l mai poata convinge sa mai ramana in zona media, insa nu garanteaza acest lucru. ABC and Fox au declarat ca ei sunt dispusi sa faca loc in grila de programe pentru “show-ul nocturn” al lui Leno, daca acesta si-ar dori, insa par a se lovi de retincenta vedetei care a declarat pentru USA Today ca a terminat-o cu NBC.

“Cred ca va va spune ca a fost putin scos din context”, a spus Marc Graboff co-proprietarul NBC, iar Ben Silverman, directorul de divertisment a adaugat ca “ NBC Universal inca mai e in negocieri cu Leno si plecarea lui”.

Leno i-a surprins pe participantii la conferinta de ieri, cand si-a anuntat plecarea, travestindu-se si purtand o barba falsa, iar gurile rele spun ca toata reprezentatia data de Leno a fost pentru a demonstra ca el a decis sa se retraga si nu a fost dat la o parte in detrimentul mai tanarului Conan.

Graboff a mai adaugat in spirit de gluma in articolul din USA Today ca “Leno va avea 59 sau 60 de ani cand va pleca de la 'The Tonight Show’, si probabil, dupa cum il stie toata lumea de muncitor si devotat meseriei sale, “isi va da duhul undeva pe o scena, cand ii va veni sorocul”.

In mod normal, contractul cu NBC, ii interzice lui Leno sa mai colaboreze cu o alta companie pana in 2010, dar nu are de ce sa se teama, fiind printre cele mai bine platite vedete de la Hollywood, remuneratia sa fiind de 27 milioane de dolari pe an. Doar David Letterman il intrece acesta castigand mai mult de 30 de milioane, desi are un rating mai scazut. In plus, se pare ca au fost cateva discutii, iar noua “casa” a lui Leno ar putea fi CBS, daca Letterman decide sa paraseasca show-ul cand ii expira contractul in 2010. Insa Letterman este mult prea iubit de CBS in acest moment pentru ca reprezentantii sa se gandeasca la inlocuirea lui : “Nu putem prezice viitorul, insa suntem foarte fericiti cu baietii nostri (Letterman si Craig Ferguson).

Jay Leno (nascut James Douglas Muir-Leno, in 28 aprilie 1950), este castigatorul al unui premi Emmy, insa toata lumea il cunoaste drept gazda emisiunii "The Tonight Show" care ruleaza pe postul de televiziune american NBC. Lui ii apartine si compania Big Dog Productions, co-producatoare a emisiunii. Jay Leno merge pe urmele legendarelor gazde ale "Tonight Show" de la NBC: Steve Allen, Jack Paar si Johnny Carson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.