Mii de iubitori ai muzicii electronice au fost transpusi in stari euforice, weekendul care tocmai s-a incheiat, pe plaja Hanul Piratilor, intre Mamaia si Navodari, acolo unde a avut loc evenimentul The Mission Dance Weekend. Mult asteptatii Fatboy Slim, Trentemoller, Roger Sanchez si Timo Maas au facut, timp de doua zile, vineri si sambata, show-uri unice in Romania.

Vineri, 11 iulie, in prima seara a Festivalului, artistul danez Trentemoller, unul dintre cei mai cunoscuti artisti de muzica electronica, a facut senzatie impreuna cu membrii formatiei sale. Ei au facut sa vibreze intreaga atmosfera, pe ritmuri speciale de Dub, insotite de proiectii video. Muzica lui Trentemoller „Evil Dub“, „Moan“, „Miss You“, “Take Me into Your Skin” , i-au facut pe cei aflati pe plaja de la Hanul Piratilor sa aplaude un spectacol special, dedicat mai ales cunoscatorilor si psionatilor de muzica de cea mai buna calitate.

Trentemoller, mixand live, alaturi de formatia sa, in prima seara a evenimentului.

Intre oamenii sositi la eveniment au fost insa multi care l-au asteptat cu insufletire, in a doua parte a serii, la pupitrul de mix, pe Roger Snachez, o legenda a muzicii electronice in America, un DJ vestit in toata lumea. Party-ul din apropierea marii a durat astfel, pana spre zori.

Roger Sanchez, la pupitrul de mix.

O atmosfera impresionanta a creat insa, in a doua seara de Dance Weekend, Fatboy Slim, aflat pentru a doua oara in Romania. Mii de oameni dansau , ovationau, fredonau cele mai cunoscute productii ale lui Fatboy, si lasau impresia ca in acel moment si in acel loc, nimic nu mai conteaza, decat muzica, dansul si euforia. “Right Here, Right Now!”, striga marea de oameni intrata in transa pe mixurile reggae, hip-hop, break beat si techno, iar proiectiile video de calitate au dat si mai multa greutate acestui show unic. La final, cei prezenti au scandat numele artistului de parca si-ar fi dorit ca vraja sa nu se mai termine.

Atmosfera de la FatBoy Slim, surprinsa din mijlocul multimii.

Timo Maas i-a tinut insa pe tineri aproape de scena, in stil minimal pana tarziu, spre dimineata, iar dupa ce show-ul a luat sfarsit, cei prezenti inca nu se induplecau sa plece.

Timo Maas, la The Mission Dance Weekend 2008.

In cele doua seri ale evenimentului, au 'incins' atmosfera, intr-un stil prea comercial, DJ-i cunoscuti din Romania si animatoare energice, imbracate in alb. Poate ca aceasta nota de 'comercial' care a fost imprimata festivalului, este un mare punct in minus pentru organizatorii care au amestecat o atmosfera de club Dumars din Bucuresti, cu atmosfera originala si nonconformista din Vama Veche, a oamenilor care venisera pentru Trentemoller si Fatboy Slim.

Au mixat la The Mission Dance Weekend 2008, si DJ-ii romani Pagal, Optick, Rosario Internullo, Livio & Roby.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.