Echivalent audiovizual al femeii ideale, TiVo “iti spala, calca, gateste si multe altele” mintea obosita de opt sau mai multe ore de lucru. O combinatie de televizor, DVD recorder inteligent, calculator si teletext ia cu asalt America si produce isterie utilizatorilor, tot mai numerosi.
Un aparat care poate fi programat sa inregistreze un program TV in timp ce tu urmaresti un altul sau nu esti acasa exista de mult. Era vorba de batrinul VHS (video), care oferea aceasta posibilitate printr-o combinatie destul de incurcata de taste. TiVo face insa mult mai mult decit atit: pe baza unei clasificari a programelor, iti invata obiceiurile si incepe sa-ti inregistreze singur stirile, documentarele, spectacolele de divertisment sau filmele preferate.
TiVo ofera si un fel de teletext evoluat, care te lasa sa-ti alegi programul pornind de la o "wish list" (lista de dorinte), pe care poti inscrie, de pilda, regizorul favorit sau trupele de rock agreate. Programarea pentru inregistrare poate fi realizata si de la serviciu sau dintr-un alt loc, prin Internet. TiVo mai permite transferul

intr-un calculator sau inregistrarea pe DVD a programelor pe care utilizatorul alege sa le pastreze.
Pagina de web a companiei, www.tivo.com, contine o demonstratie interactiva a aparatului. "Cutia TiVo", care seamana cu un DVD player, a inceput sa se vinda in SUA cu nu mai mult de 50 de dolari unitatea. Dezavantaj: unul singur. In timp ce reclama producatorilor spune ca TiVo iti economiseste timpul fiindca alcatuieste lista de programe favorite, statisticile afirma, dimpotriva, ca timpul petrecut in fata "cutiei cu pixeli" creste simtitor, in cazul utilizatorilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.