Probleme cu articolul genitival au avut mai toate televiziunile in ultimele zile. Majoritatea editorilor de stiri nici nu l-au mai scris pe prompter, drept care prezentatorii, normal, n-au avut de unde sa-l lectureze. Campioana in domeniu, insa, ramine, de departe, Andreea Marin al carei sintagma de neuitat „oameni a caror zile au devenit mult mai bune“ vreau sa o impart cu toti fanii gramaticii academiei si ale limbi romane vorbite corect, macar la televizor.

Eu, personal, m-am mai linistit de cind am aflat, de la "Povestiri adevarate", ca Minodora (o cintareata de manele, desigur) si-a revenit dupa despartirea de Catalin Arabu. Filmata in timp ce proba pantofi intr-un magazin de profil, Minodora ne-a informat pe scurt ca s-a refacut destul de bine dupa ruptura. Restul emisiunii a fost dedicat unei alte chestiuni, parca si mai importante: Minodora nu poate sa poarte fuste, desi, de curind, si-a cumparat doua bucati. "Nu-mi sta rau in fusta, dar mi-e incomod si nu suport dresurile, eu sint intotdeauna cu sosete", a declarat ea, in exclusivitate pentru Acasa TV. Hmmm, interesant, sper sa se dea in reluare emisiunea cu pricina, fiindca n-am vazut-o pina la capat si sint curioasa daca s-a discutat si ce fel de papuci poarta Minodora pe la ea prin casa. De plus sau din plastic? Cu sosete sau fara? Asortati la trening sau la colanti?

A aparut, de ceva vreme, un nou model de periuta de dinti Aquafresh care se deosebeste de alte periute printr-un "sistem inovator de curatare a limbii" (niste lamele de cauciuc care se gasesc pe verso-ul capatului cu peri). Ma uimeste, insa, ca reclama de pe tv a acestui produs ne recomanda cu nonsalanta sa testam pe ambalaj dispozitivul cu pricina. Cum ar veni, e inevitabil ca un ambalaj sa nu fie expus limbilor mai multor virtuali cumparatori. Dai cu limba, daca-ti place cumperi. Dai cu limba, daca nu-ti place, nu cumperi. Tot e bine ca nu e vorba de o ciunga de la Aquafresh. Cum ar fi ca toti clientii unui supermarket sa mestece aceeasi mostra? Si sa se mai nasca si cite-un pui de scandal: "Hai, dom’le, mesteca mai repede si da si mie!

Cu niste unghii rosii si incovoiate pe care le-am estimat ca avind vreo 10 centimetri si imbracata in stilul cunoscut (colanti negri pina la genunchi, maiou negru cu decolteu foarte adinc si blana), Raluca Badulescu a ocupat cu carnitele ei pufoase o intreaga canapea din recuzita emisiunii "Lori" de pe Acasa TV, ocazie cu care a declarat: "Intotdeauna m-am gindit ca e mai bine sa fii observat decit sa nu fii vazut deloc" si "Mie-mi place sa fiu asa si nici nu vreau sa-i vad pe toti asa, ce-ar mai fi sa fie toti asa?!". Adevarul e ca are dreptate, daca s-ar imbraca toti romanii ca Raluca si ar pleca la plimbare pe strazi, ar creste, probabil, in ritm galopant, numarul infarcturilor cauzate de sperietura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.