Miss Franta 2004 a primit sase luni interdictie de a mai purta coroana si titlul, pentru ca a pozat in editia franceza a revistei "Playboy", desi angajamentul semnat dupa concurs ii interzicea "comportamentele necuviincioase" timp de sase ani. Fotografiile cu Laetitia Bleger dezbracata i-au socat pe organizatorii concursului Miss Franta, care s-au simtit obligati sa intervina pentru a repara bunul nume al acestei manifestari, mai ales ca exista un precedent. Astfel, Isabelle Turpeaut, care a cistigat acest titlu in 1983, l-a pierdut imediat dupa ce a pozat provocator pentru revista "Paris Match".

"Am fost socata. Cistigatoarele Miss Franta trebuie sa pastreze un anumit statut si ele stiu asta", a declarat Genevieve de Fontenay, presedinta comitetului Miss Franta, care s-a intilnit imediat cu colegii sai pentru a discuta ce este de facut in acest caz. Daca i s-ar fi retras si titlul, Laetitia Bleger ar fi fost obligata sa returneze si cadourile primite in urma cistigarii concursului.

Mai recent, in 2002, cistigatoarea titlului, Sylvie Tellier, a fost acuzata de o contracandidata ca nu avea inaltimea minima de 1,7 m, dar ca si-a intins coloana vertebrala ulterior. Acest scandal a urmat celui din 2001, cind un site de Internet a anuntat ca Elodie Gossuin, cistigatoarea din acel an, este de fapt barbat, mai exact un travestit de 27 de ani, dansator de cabaret. Afirmatia a facut ca toata lumea sa fie cu ochii pe costumul ei de baie, la concursul Miss Univers, la care a reprezentat Franta citeva luni mai tirziu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.