Romanii il vor vedea pe Placido Domingo in ipostaza de dirijor al concertului de opera sustinut de tenorul american Daniel Rodriguez, de Leontina Vaduva si de fratele ei, Ionut Dolanescu

Venirea in tara noastra a lui Placido Domingo este programata pentru perioada Craciunului. Chiar daca mai este vreme pana atunci, pregatirile pentru evenimentul la care va participa marele tenor au inceput deja. Vestea cea mare ne-a dat-o Ionut Dolanescu. "Placido Domingo va dirija concertul de opera care va avea loc la Sala Palatului si care-i va reuni pe scena pe tenorul american Daniel Rodriguez, pe sora mea Leontina Vaduva si pe... mine", spune Ionut Dolanescu, dornic sa se afirme in muzica de opera. Fiul Mariei Ciobanu si al lui Ion Dolanescu are antecedente in muzica clasica, insa in Romania nu a avut pana acum ocazia sa-si dovedeasca talentul de solist de opera, chiar daca marele lui vis este sa devina un tenor cunoscut pe plan international. Doar la Paris a sustinut, mai demult, cateva concerte de muzica clasica.

AMANARI.

Spectacolul care-l aduce pe marele tenor in Romania a fost programat initial pentru inceputul lunii aprilie, tot la Sala Palatului, apoi pe 23 mai, si s-a amanat pentru a treia oara, tocmai datorita participarii extraordinare a lui Placido Domingo. Prin urmare, din nou formalitatile, care implica acest "mic" amanunt, necesita ceva mai mult timp.

"CE FACI, MAMA?"

"Pe Placido Domingo l-am cunoscut in 2000, la Los Angeles, cand Leontina canta in "Boema", spectacol dirijat de Domingo. Atunci venisem si cu mama si tare surprinsi am fost cand, la un moment dat, in culise, intr-o romana perfecta Placido Domingo a spus :"Ce faci, mama?". Nu mi-a venit sa cred ca Placido o stie pe mama. A fost o surpriza deosebita pentru noi."

Leontina Vaduva si Domingo se cunosc din 1990, de pe vremea cand amandoi au dat un concert de binefacere la Viena. "Eu nu stiu cat de usor sau de greu a acceptat Domingo invitatia in Romania, pentru ca nu eu personal m-am ocupat de treaba asta, insa pot adauga faptul ca acest concert va fi acompaniat de o orchestra filarmonica din Romania. De asemenea, Ecaterina, impresara lui, se pare ca a avut discutii cu niste oficiali din Cluj si din Timisoara, orase unde am vrea sa mai aiba loc concertul de opera." In momentul de fata, Ionut se afla la New York, unde isi va petrece sarbatorile pascale. Acolo va sta zece zile si va profita de ocazie pentru a-i incanta pe romanii din diaspora cu piesele din repertoriul sau de muzica folclorica. Chiar daca, la inceputul anului, a lansat in metropola americana un album de muzica usoara si clasica, Ionut inca nu si-a facut intrarea pe scena, in mod oficial, ca solist de opera. Asadar, inca ii mai face pe romanii din strainatate sa joace "dupa" indragitele sale cantece populare.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.