Numeroase vedete de la noi sau straine recurg la tot felul de artificii menite sa le aduca publicitate. Gesturile lor au frizat de cele mai multe ori vulgarul si penibilitatea. Cu sau fara stiinta lor, multe dintre ele au fost surprinse de fotoreporteri.

Pastrand proportia, doua vedete care s-au aflat in situatii de acest fel sunt Andreea Banica, in timpul unui concert la Pitesti si Paris Hilton, la o petrecere mondena. Libertatea a vrut sa afle ce spun specialistii in psihologie si moda despre aceste excentrice aparitii. Aici, Andreea Banica s-a aflat intr-un moment nefericit... Aceasta e o tactica ce atrage publicul, dar e un show care trebuie facut cu mare atentie. Daca nu faci gestul cu atentie, risti sa devii vulgar(a) si sa-ti scada mult din imagine. Poza Andreei a fost facuta de jos, un artificiu al fotografului facand sa realizeze o imagine proasta pentru Andreea. Dar daca ea si-a ridicat fusta cu buna stiinta, atunci a facut o gafa, iar postura in care a fost pusa a fost mai mult decat nefericita.

Oricum, de obicei la fuste scurte se foloseste chilot cu protectie mata, nu din plasa sau tul. La un chilot tanga transparent, ati vazut riscul... Pe vremuri, cand se purta mini de se vedeau chilotii, femeile nu erau vulgare! in privinta lui Paris Hilton pot fi doua variante. Posibil sa fi fost un accident, fiind emotionata in fata aparatului. Mersul pana in fata fotografilor a adus-o in aceasta "pozitie", producandu-i acest incident nefericit. Sau poate a dorit sa fie sexy si a facut-o intentionat, fara sa-si controleze chilotul... A tras prea mult de rochie si i se vad chilotii, care ii arata jumatate din "particica" intima, ceea ce e vulgar! Daca a fost asa, dorinta de a fi sexy a determinat-o sa fie pusa intr-o postura deloc placuta! in orice caz, chilotul alb nu are nici o legatura cu tinuta. Putea sa-si ia un chilot de culoarea pielii sau roz.

"Imaginea femeii se reduce la un simplu organ"

Deja cunoscuta ca o delicatesa pentru publicul interesat de viata celebritatilor, nuditatea accidentala a vedetelor este tema de mediatizare intensa pe termen scurt a personalitatilor din showbiz. Problema care se pune este: cat la suta accident, cat la suta premeditare? Despre strategia de imagine a Andreei Banica ea poate fi caracterizata astfel: vestimentatie sumara, care evidentiaza opulenta sanilor meniti a tine ochii privitorilor lipiti de televizor. Dansul din concerte sau videoclipuri consta in principal in miscari ample ale sanilor si soldurilor. Uneori, vorbim de absenta completa a lenjeriei. in astfel de conditii, o miscare mai ampla are sanse maxime de a dezvalui parti intime si - surpriza! - aceste lucruri chiar se intampla.

E un joc pe care l-as putea intitula "Eu ma fac ca nu inteleg ce vreti sa vedeti, dar am grija sa va ofer acel lucru". Un exemplu similar il ofera Paris Hilton. Internetul "frige" datorita intenselor cautari legate de numele ei. Aparitii publice in vestimentatie larga, care expune privirilor parti din sani sau chiar zona pubiana. Apare evident ca excitarea vizuala se vinde bine si hraneste fetisismul din noi toti. "Bomboana amara" in aceasta strategie este reducerea imaginii acelor femei la un simplu organ (sanii, buzele sau, dupa caz, vaginul), adica o depersonalizare platita ca tribut publicului devorator de intimitate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.