Hollywood Reporter anunta ca J.J. Abrams va produce un film bazat pe un articol cumparat de Paramount de la New York Times. "Mister pe Strada Nr. 5" a aparut joia trecuta (12.06.08) in reputatul jurnal si va trece pe ecrane gratie companiei lui Abrams, Bad Robot.

Compania Bad Robot produce din ce in ce mai mult material destinat fanilor sci-fi, ca "Star Trek"-ul regizat de J.J. Abrams si serialul "Fringe" scris tot de el. Cea mai noua achizitie a studiourilor Paramount, un articol scris de reportera New York Times Penelope Green, a aterizat tot pe agenda Bad Robot, care va scoate un film din povestea adevarata a unei familii din Manhattan cu preocupari excentrice.

Articolul "Mystery on Fifth Avenue" descrie apartamentul in care locuiesc Steven Klinsky, Maureen Sherry si cei patru copii ai lor, "tunat" de arhitectul Eric Clough ca sa arate ca un adevarat labirint. Re-configurarea caminului luxos a presupus adaosuri de toate felurile: compartimente ascunse, mesaje, puzzle-uri, poezii, coduri si jocuri - toate adunate laolalta pentru a-i antrena pe copii intr-o vanatoare de comori. Rezultatul e nu doar distractiv, ci si educational: sunt incluse personalitati istorice, o carte, pana si un soundtrack.

Scriitorii Maya Forbes si Wally Wolodarsky au o filmografie impresionanta dar mai mult in sfera comediei: de la cei din spatele comediei "The Rocker" putem sa ne asteptam deci la un mister in cheie comica.

Pana sa apara insa filmul inspirat din articolul new-york-ez, americanii vor avea parte din toamna de serialul "Fringe" creat de J.J. Abrams, care arata promitator. Acest al treilea proiect TV al scriitorului e descris ca o incrucisare intre "The X-Files", "Altered States" si "The Twilight Zone"; protagonista este un agent FBI care, in cursul unei investigatii, da peste un secret la scara globala. Se pare ca cineva testeaza tot felul de arme de natura marginal stiintifica ("fringe"= (eng.) margine, periferie) - doar ca pe post de cobai foloseste intreaga omenire. Curajoasa agenta va lucra impreuna cu un om de stiinta genial si fiul lui pragmatic pentru a dezamorsa amenintarea unui atac asupra omenirii.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.