Am vrut si noi sa vedem cum sunt Florin Calinescu, Cabral si Dragos Bucur pe platourile de filmare ale serialului "Baieti buni", care debuteaza duminica la PRO TV. Pentru asta, ne-am inarmat cu o doza mare de rabdare, nervi tari si haine groase, si am pornit spre studiourile de filmare din Buftea.

I-am gasit la treaba! Am privit timizi echipa care "construia" un alt episod, la propriu si la figurat, din viata celor trei. In scurta pauza dintre filmari, l-am abordat pe maestrul Calinescu. Comisaru’ a vorbit pentru prima oara dupa nefericitul eveniment care a avut loc in viata sa - disparitia sotiei sale - despre rolul pe care il joaca. "Acum o saptamana m-a intrebat cineva cum ma simt ca-l joc pe Nicolae Ceausescu... Aceasta meserie, pe care mi-am ales-o acum 25 de ani si pe care incerc s-o fac cat mai onest, ma face sa cred ca nu am probleme speciale din punct de vedere al actorului. In rest, despre caracterul personajului, ii invit pe telespectatori sa descopere daca mi-am facut treaba bine. Cred ca un actor adevarat isi arata talentul si in film, si in teatru. Nu mai e ca acum o suta de ani cand se facea doar teatru. Astazi, actorii pot face orice, cu conditia sa poata. Eu nu impart meseria. Astazi fac teatru, maine, film, apoi, televiziune", a incheiat Florin Calinescu.

Ne-a mai vorbit despre diferenta dintre filmele de pe vremea lui Ceausescu si cele din zilele noastre. Actorul a facut o comparatie intre "Lumini si umbre", un serial de televiziune realizat in 1981, si "Baieti buni": "Diferenta dintre un ARO clasic si unul tunat, cum se zice acum. Sa fim seriosi, nu putem compara. Cand am facut 'Lumini si umbre>>, l-am facut aproape doar din pasiune. A avut frumusetea lui, vraja lui, in contextul unor vremuri cu specificul lor... Acum folosim tot felul de efecte vizuale, de cascadorii, de tehnici de post-productie. Primul l-am facut in mileniul trecut, iar 'Baieti buni>> il fac in mileniul trei!"

Rolurile de teatru si de film sunt ca "diferenta dintre Mel Gibson in 'Hamlet>> si Mel Gibson in 'Arma Mortala>>. Aici discutam despre adecvarea la publicul tinta. Pe cine vrem sa atingem sau sa impresionam? Bine, intrebarea poate fi pusa si mai nuantat. Care este diferenta dintre teatru, film de arta si film comercial. Sunt multe diferente, dar principala deosebire se refera la apropierea de publicul tau. Pe scena teatrului simti vibratia spectatorului, empatia este imensa. La film este miraj, sunt efecte speciale... Dar marii actori reusesc sa treaca dincolo de panza cinema-ului sau de ecranul televizorului. Teatrul are un rol social si cultural mai puternic, a devenit din pacate o manifestare de nisa. Dar de multe ori realitatea ne contrazice."


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.