LifeStar 17 Mai 2008 15:28
Desi Daniel Day-Lewis e faimos pentru cat de mult se dedica unui rol si cat de mult ii tine sa se debaraseze de el odata ce ii intra in sange, se pare ca ultima incursiune, in viata lui Daniel Plainview, nu i-a stors toate energia. In curand se zvoneste ca vom avea sansa sa-l vedem intr-o adaptare a unui muzical!

Muzicalul “Nine”, castigator al mai multor premii Tony din anul in care a debutat pe Broadway (1982) incoace, va fi adaptat pentru cinefili de catre omul din spatele filmului “Chicago”. Rob Marshall va lucra cu un scenariu scris de Michael Tolkin si modificat ulterior de regretatul Anthony Minghella. Muzicalul la randul sau a fost inspirat de filmul “8 ½” al lui Fellini.

Daniel Day-Lewis nu este inca atasat productiei in mod cert, dar s-a dat sfoara-n tara, si-n presa, asa ca noi speram ca o confirmare publica nu va intarzia sa apara. Dupa castigarea primului sau Oscar, pentru rolul principal in “My Left Foot: The Story of Christy Brown” (1989), au trecut trei ani pana ca Day-Lewis sa fie in stare sa joace intr-un alt film. Acest gen de odihna prelungita s-a repetat in decursul carierei sale, motivata printr-o extenuare resimtita de actor dupa roluri cu greutate.

Insa din intruchiparea lui Daniel Plainview (“There Will Be Blood”), pentru care a castigat un nou Oscar anul acesta, se pare ca i-a fost mai simplu sa se desprinda. El este in negocieri pentru a intra in pielea lui Guido Contini din “Nine”, dupa ce Javier Bardem (castigatorul Oscarului pentru cel mai bun rol secundar de anul acesta) a renuntat... pe motiv de extenuare! Bardem a declarat ca festivitatile de premiere, precum si munca sustinuta pe platourile de filmare, l-au determinat sa isi ia o binemeritata pauza.

Intriga muzicalului “Nine” il are in centru pe Contini, un regizor reputabil de film, care trece printr-o criza personala, de varsta mijlocie, si creativa. Pe deasupra, el are de jonglat cu femeile din viata lui: sotia Luisa, amanta Carla, producatoarea Liliane, muza Claudia si raposata mama. Evadarea in Venetia nu face decat sa schimbe decorul pentru imprastiatul Contini. In rolurile femeilor au fost distribuite Penelope Cruz, Marion Cotillard, Sophia Loren, Nicole Kidman si Judi Dench.


Despre autor:

Sursa: Moviebox.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.