LifeStar 14 Mai 2008 15:33
Nico si Vlad, reprezentantii Romaniei la concursul Eurovision 2008, se afla la Belgrad, unde se pregatesc pentru prima semifinala a concursului, din 20 mai, unde vor intra in competitie alaturi de alte 19 tari, se arata intr-un comunicat de presa TVR, potrivit NewsIn

Artistii romani au urcat pentru prima oara pe scena de la "Belgrade Arena", unde s-a derulat repetitia pentru stabilirea nivelului de sunet, a decupajului, luminilor de platou si pentru discutarea elementelor grafice.

Dupa repetitie, delegatia Romaniei s-a deplasat la Sava Centre, unde erau asteptati la o conferinta de presa. Nico, Vlad si compozitorul Andrei Tudor au fost intrebati de catre cei prezenti despre ideea acestui duet, despre combinatia de opera si muzica pop, despre participarea la Eurovision sau despre interpretarea bilingva a versurilor.

Nico a avut parte de o surpriza atunci cand un jurnalist din Israel a anuntat-o ca este membru al fan-clubului artistei in tara lui si a rugat-o sa interpreteze un fragment dintr-o piesa pentru membrii acestui club. "A fost una dintre cele mai calduroase primiri care ni s-au facut pana acum. Am fost extrem de impresionata sa aflu ca am un fan-club in Israel si ca oamenii de acolo imi cunosc piesele, astfel ca mi-a facut o placere deosebita sa cant un refren din melodia 'Dulce-amaruie' pentru ei", a declarat Nico intr-un comunicat de presa al TVR.

Nico si Vlad Mirita, care vor reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Pe o margine de lume", vor intra in concurs cu numarul 17, dupa tari ca Israel, Moldova, Irlanda si Finlanda. Ordinea intrarii in concurs a fost stabilita in urma tragerii la sorti, care a fost efectuata de catre oficialii Eurovision Song Contest. In total, in prima semifinala, care va avea loc pe 20 mai la Belgrad, concureaza 19 tari.

Pentru prima data in istoria Eurovision, vor fi doua semifinale internationale, iar in cea de-a doua, din 22 mai, vor concura alte 19 tari, printre care Croatia, Danemarca, Bulgaria, Portugalia, Ucraina, Elvetia, Macedonia, Islanda, Cipru, Letonia, Belarus sau Ungaria.

Daca se vor califica in finala din 24 mai, reprezentantii Romaniei vor concura, alaturi de tarile calificate in cea de-a doua semifinala, cu Marea Britanie Germania, Franta, Spania si Serbia, tari participante direct in finala, conform noului regulament de concurs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.