Modelul de geanta Birkin de la Herm?s este cel mai rivnit accesoriu din lume. Sau cel putin asa se straduiesc sa ne convinga producatorii.

Designul posetei a fost creat in urma cu peste 50 de ani de celebra actrita Jane Birkin, care a desenat-o la repezeala intr-o calatorie cu avionul in care l-a cunoscut pe presedintele companiei.

Herm?s Birkin inseamna statut social, lux, eleganta si gust, calitati care au transformat-o dintr-o simpla poseta intr-un statement destul de costisitor si cliseizat. Sint deja legendare listele de asteptare de peste trei ani in care se inscriu cuminti femei din intreaga lume, pretul unui astfel de accesoriu variind intre 4.000 si 70.000 de euro.

Printre vedetele autohtone care au avut norocul sa „prinda“ o astfel de geanta se numara Andreea Raicu, Monica Columbeanu, Amalia Nastase sau Ramona Badulescu.

Timpul pe care si l-au petrecut pe listele de asteptare de la Herm?s nu a fost consemnat de istorie, insa stilistul Michel Tonello a demonstrat sistematic ca aceasta legenda despre geanta „cu o forma incomoda, o distribuire a spatiului nepractica si cu o greutate cam mare, chiar atunci cind este goala“, este doar inca o idee geniala de marketing.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.